Τετάρτη 08 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά >> Εξάλειψη ρυτίδων γύρω από το στόμα
Εξάλειψη ρυτίδων γύρω από το στόμα
25/4/2013


smiling_lines5.jpg"Αν παρατηρήσετε πως η μαμά, ο μπαμπάς, ή τα μεγαλύτερα αδέλφια σας έχουν αυτές τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις αποκτήσετε και εσείς», μας λέει ο Δρ Elie Levine, MD, Πλαστικός Χειρουργός στην Νέα Υόρκη. 
"Δευτεροβάθμιοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτές τις βαθιές γραμμές είναι η απώλεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης (τα δομικά στοιχεία του δέρματος), οι αυξομειώσεις βάρους, το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο." Πριν ορκιστείτε ότι δεν θα χαμογελάσετε ξανά, δοκιμάστε μια από τις συνιστώμενες θεραπευτικές επιλογές, που μας προτείνουν οι ειδικοί.

Πρόληψη στην δεκαετία των 30 και στις αρχές των 40
smiling_lines2.jpgΜπορεί να χρειάζεστε μια θεραπεία με Filler υαλουρονικού οξέως. Αυτές οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, διαρκούν για 12 με 18 μήνες. Το Filler ανεβάζει και γεμίζει κάποια σημεία του προσώπου, διορθώνοντας τις ρινοπαρειακές αύλακες  που δημιουργούν τις βαθιές γραμμές.


Πρόληψη  στα μέσα των 40 και των 50.
smiling_lines3.jpgΕκτός από τα Fillers, μπορεί να σας βοηθήσει το Botox, το οποίο προλαμβάνει ή επιβραδύνει την εξέλιξη των ρυτίδων γύρω από τα χείλη (ρυτίδες καπνιστού) αλλά και του προσώπου γενικότερα.  Η δραστική ουσία του Botox, η Βοτουλινική τοξίνη, χαλαρώνει τους μικρούς μύες που ενισχύουν την δημιουργία έντονων εκφράσεων, μας λέει ο Levine. Λιγότερες έντονες εκφράσεις ίσον λιγότερες ρυτίδες έκφρασης.


Θεραπεία των ρυτίδων από τα 60 και μετά
laser_1.jpgΜπορείτε να δείτε ορατά αποτελέσματα με ένα Λίφτινγκ στο πρόσωπο ή στο λαιμό για σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε θεραπεία με Laser, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τεχνικές που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και στην σύσφιξη του δέρματος. 

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι
smiling_lines4.jpg
Η καλύτερη κατ 'οίκον θεραπεία είναι η πρόληψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο και να τρώτε πολλά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά,  όπως τα μούρα, το μπρόκολο και τα καρότα, τα οποία βοηθούν να διατηρούνται το κολλαγόνο και η ελαστίνη ισχυρά, κάτω από την επιφάνεια του δέρματος σας.
Είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε το βάρος σας - σημαντικές μεταβολές του βάρους μπορεί να συμβάλουν στην δημιουργία των ρυτίδων γύρω από το στόμα, μας λέει ο Levine. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το κάπνισμα, δεδομένου ότι χημικές ουσίες στον καπνό καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα με ρετινόλη ή ρετινοειδή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. "Η Ρετινόλη πυκνώνει σιγά-σιγά τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ λεπταίνει τα επιφανειακά στρώματα», μας λέει ο Levine. "Αυτό απαλύνει τις λεπτές επιφανειακές γραμμές, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό."
Πηγή: http://www.webmd.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας