Δευτέρα 15 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Πρόσωπο >> Διόρθωση Ζυγωματικών
Διόρθωση Ζυγωματικών

afksisi zygomatikou.jpgΤα ανυψωμένα και εμφανή ζυγωματικά είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου που σχετίζονται άμεσα με τη γοητεία. Με τη σύγχρονη ιατρική τα ζυγωματικά μπορούν να πάρουν τον όγκο και το σχήμα που θέλει ο καθένας με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων τα οποία μπορούν να επαναφέρουν το σχήμα που είχε κάποιος όταν ήταν νέος ή να δημιουργήσουν το σχήμα που κάποιος επιθυμεί. Τα ενθέματα για τα ζυγωματικά έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Είναι φτιαγμένα από στερεά και ημι-στερεά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια με επιτυχία.


Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αύξηση των ζυγωματικών οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν μια καλή εισαγωγή στην επέμβαση. Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για τις προσωπικές σας ανάγκες, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό.


Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Η αύξηση των ζυγωματικών εμπλουτίζει τις γωνίες του προσώπου και εναρμονίζει τις αναλογίες του προσώπου για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να διορθώσει πιθανές ασυμμετρίες ή άλλες εκ γενετής αισθητικές ατέλειες.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί, τους κινδύνους και τους περιορισμούς. Θα μπορέσετε να δείτε δείγματα αυτών των ενθεμάτων για να καταλάβετε την υφή τους και τη διαφορά που μπορεί να έχουν στο σχήμα τους. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος.

Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματα της.

Πως γίνεται η αύξηση των ζυγωματικών;

Όταν η αύξηση των ζυγωματικών γίνεται σε συνδυασμό με άλλη αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο τα ειδικά ενθέματα μπορούν να εισέλθουν από τις τομές που έχουν ήδη γίνει. Αν όμως είναι η μοναδική επέμβαση γίνονται μικρές τομές είτε πάνω από το άνω χείλος κοντά στους μασητήρες είτε στο έξω μέρος του μάγουλου ελάχιστα χαμηλότερα από το κάτω βλέφαρο. Το ένθεμα που έχει επιλεγεί μπαίνει στη συνέχεια σε αυτή τη «θήκη» που έχει δημιουργηθεί στους ιστούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια ειδική βίδα από τιτάνιο για να στερεοποιήσει τη ένθεμα επάνω στο κόκαλο. Στη συνέχεια οι τομές κλείνονται με ράμματα τα οποία απορροφούνται από το δέρμα. Στο τέλος της επέμβασης η περιοχή δένεται με επίδεσμο για να αποφευχθεί το πρήξιμο.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί από 30 έως 45 λεπτά.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως γίνεται στο νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται να μείνει εκεί ο ασθενής. Παραμονή στο νοσοκομείο είναι αναγκαία μόνο όταν η αύξηση των ζυγωματικών έχει συνδυαστεί και με άλλη επέμβαση στο πρόσωπο.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Το πόσο θα πονέσει η επέμβαση εξαρτάται από τη μέθοδο που θα ακολουθήσει ο γιατρός και από τις αντοχές κάθε ατόμου. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση η περιοχή θα είναι σκληρή, πρησμένη και γενικά θα δημιουργεί ένα αίσθημα ενόχλησης στον ασθενή για τις πρώτες ημέρες. Ίσως χρειαστεί και η λήψη παυσίπονων για την αντιμετώπιση της ενόχλησης. Η κίνηση του στόματος θα γίνεται με κάποια δυσκολία στην αρχή. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι τις πρώτες ημέρες. Αν έχουν γίνει τομές στο εσωτερικό του στόματος ίσως για τις πρώτες ημέρες να πρέπει να ακολουθήσετε δίαιτα με υγρά έως ότου επουλωθεί η περιοχή και εκλείψουν οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ράμματα από την επαφή τους με σταθερή τροφή.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Τα ράμματα στο στόμα λιώνουν σε περίπου 10 ημέρες. Επίσης το πρήξιμο υποχωρεί γρήγορα ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του ενθέματος που έχει τοποθετηθεί.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Λόγω του πρηξίματος της περιοχής τα πλήρη αποτελέσματα της επέμβασης ίσως εμφανιστούν μετά από 2 έως 3 μήνες. Οι ουλές συνήθως είναι καλά καλυμμένες και δεν είναι ορατές. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το πρόσωπο θα έχει πιο συμμετρικές αναλογίες και πιο ελκυστικές καμπύλες γεγονός που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εμφάνισή του.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση;

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση είναι το άτομο που:

           Επιθυμεί να προσθέσει έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του, κυρίως στο άνω μέρος

           Είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία

           Έχει κατανοήσει τη διαδικασία επούλωσης

           Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες

           Έχει κατανοήσει τους περιορισμούς που θέτει η επέμβαση για λίγο καιρό

           Δεν είναι αλλεργικός στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ένθεμα

           Είναι ενημερωμένος για το αποτέλεσμα που πρέπει να προσδοκά

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ένα μικρό μέρος μόνο από κριτήρια που ο γιατρός σας θα λάβει υπόψη προκειμένου να αποφασίσετε μαζί για την πραγματοποίηση ή όχι της επέμβασης. Καλό είναι και ο ίδιος ο ασθενής να ζητάει τη γνώμη του γιατρού για το κατά πόσο η επέμβαση του ταιριάζει.

Κίνδυνοι και περιορισμοί:

Σπάνια είναι η εμφάνιση σημαντικών επιπλοκών μετά από την αύξηση των ζυγωματικών. Όπως συμβαίνει όμως με κάθε επέμβαση, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μόλυνσης ή αντίδρασης του οργανισμού στην αναισθησία. Αν μολυνθεί η περιοχή χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι αναγκαία η αφαίρεση του ενθέματος και η αντικατάστασή του. Μια άλλη επιπλοκή είναι η λανθασμένη τοποθέτησή του οπότε και θα χρειαστεί νέα επέμβαση για τη σωστή επανατοποθέτηση. Οι παραπάνω επιπλοκές μπορούν να αποφευχθούν με την επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Πρέπει να:

Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε

Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση όλων των προϊόντων για τα μαλλιά σας

Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση

Αναφέρετε στο γιατρό σας αν ποτέ στο παρελθόν είχατε

Προβλήματα με το θυρεοειδή σας

Ξηρότητα στα μάτια

Αυξημένη αρτηριακή πίεση ή άλλες επιπλοκές στο κυκλοφορικό

Καρδιαγγειακά προβλήματα

Διαβήτη

Οφθαλμολογικά προβλήματα