Σάββατο 22 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Επανορθωτική Χειρουργική
Η ύπαρξη μιας ουλής που οφείλεται σε κάποιο είδος τραυματισμού ή εγκαύματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι αντιαισθητική. Η σοβαρότητά της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το μέγεθος και το βάθος της πληγής, την αιμάτωση της περιοχής και το χρώμα και την υφή του δέρματος της περιοχής. Μερικοί άνθρωποι – ειδικά αυτοί που έχουν σκούρο δέρμα – έχουν την τάση να αναπτύσσουν μόνιμες ουλές που ονομάζονται χηλοειδείς. Το κατά πόσο μπορεί να θεραπευτεί η ουλή εξαρτάται από το είδος της.

Έγκαυμα ονομάζουμε κάθε είδους θερμική καταστροφή του δέρματος είτε αυτή προέρχεται από υπερβολική θέρμανση, είτε από επίδραση χημικών παραγόντων, είτε από υπερβολικό ψύχος, είτε, επίσης, μετά την επίδραση ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές τοπικές και συστηματικές αλλοιώσεις του δέρματος αν είναι υψηλής τάσης.

Η αποκατάσταση μαστού είναι η επέμβαση που πραγματοποιείται σε γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να προβούν σε μαστεκτομή (χειρουργική αφαίρεση ενός ή και των δύο μαστών) εξαιτίας της εμφάνισης καρκίνου στην περιοχή του στήθους. Επίσης ορισμένες φορές η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται και για τη διόρθωση ασυμμετριών μεταξύ των δύο μαστών.

Το λαγόχειλο εκδηλώνεται όταν οι ιστοί που σχηματίζουν τον ουρανίσκο και το άνω χείλος δεν ενώνονται σωστά. Όταν η οροφή της στοματικής κοιλότητας δεν έχει αναπτυχθεί ομαλά και παρουσιάζει ολικό ή μερικό σκίσιμο, η κατάσταση αυτή ονομάζεται λυκόστομα. Τα αγόρια είναι αυτά που συνήθως επηρεάζονται περισσότερο από τα 2 αυτά προβλήματα, ενώ για την αποκατάσταση της δυσμορφίας χρειάζεται η υποβολή του ασθενούς σε χειρουργική επέμβαση.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι μία νόσος στην οποία καρκινικά (κακοήθη) κύτταρα ανευρίσκονται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Οι συχνότεροι καρκίνοι του δέρματος είναι το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό επιθηλίωμα, οι οποίοι είναι κακοήθεις όγκοι του δέρματος που, όμως, εντοπίζονται μόνο σ’ αυτό και, συνήθως, δε γίνεται μετάστασή τους σε άλλα όργανα του οργανισμού και το μελάνωμα.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουνε πρόβλημα μετά από ένα ατύχημα με τη λειτουργικότητα ή την αισθητική εμφάνιση του χεριού σας. Τη λύση δίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι επεμβάσεις χειρουργικής άκρας χειρός.

Η κρανιοπροσωπική χειρουργική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επανορθωτικών επεμβάσεων του κρανίου και του προσώπου. Ο σκοπός αυτών των επεμβάσεων είναι να διορθώσουν τις δυσμορφίες του προσώπου και των οστών του κρανίου οι οποίες είναι αποτέλεσμα ατελειών κατά τη γέννηση, τραυμάτων ή επίκτητων όγκων.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας