Τρίτη 16 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Το Δέρμα μας ανά 10ετία >> Ηλικίες 40-55 και δέρμα
Ηλικίες 40-55 και δέρμα
2/12/2009


40-55.jpgΛένε πως η ζωή αρχίζει στα σαράντα. Θα έπρεπε να προσθέσουν πως και τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν στα σαράντα!

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση. Οι άνθρωποι αυτών των ηλικιών είναι πιο υγιείς και πιο δραστήριοι από ποτέ. Η επιθετική αντιμετώπιση του γηρασμένου από τον ήλιο δέρματος και των αισθητικών ψεγαδιών μπορεί να διατηρήσει τη νεανική εμφάνιση του δέρματος και του σώματος ώστε να ταιριάζει με τη νεανική ψυχική διάθεση. Η συνέχιση της άσκησης και της σωστής διατροφής είναι σημαντική για την καρδιά, τα οστά, τη δύναμη και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού, αλλά και του δέρματος και της γενικότερης εμφάνισης.

Ρυτίδες και Σακούλες

Καθώς αθροίζονται τα σχετικώς μικρά ψεγάδια στο πρόσωπο, το αποτέλεσμα είναι μία ζωντανή προσωπικότητα πίσω από ένα κουρασμένο πρόσωπο. Οι αλλαγές που άρχισαν στα 30 γίνονται εντονότερες, με τις γραμμώσεις από τη σύσπαση των μυών να παραμένουν και μετά τη χαλάρωσή τους, το «κρέμασμα» από την επίδραση της βαρύτητας και την αυξημένη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, τις σκούρες κηλίδες της ηλικίας που γίνονται εμφανέστερες, και γενικότερα τα ίχνη που αφήνουν στο δέρμα το άγχος και η κούραση.

Ανάμεσα στις προσεγγίσεις που υιοθετούν οι δερματολόγοι για να αναχαιτίσουν τα σημάδια της γήρανσης προσώπου αυτής της ηλικίας είναι :

• Το γέμισμα των ρυτίδων με διάφορα εμφυτεύματα ή τη μεταφορά λίπους για το γέμισμα των ρυτίδων και την υπογράμμιση των χαρακτηριστικών του προσώπου ή ακόμη και τη βελτίωση του σχήματος του προσώπου.

• Οι ενέσεις τοξίνης botulinum (botox) για την βελτίωση των γραμμώσεων και των ρυτίδων που σχετίζονται με την έκφραση.

• Η βλεφαροπλαστική για την αφαίρεση του δέρματος και του λίπους που περισσεύει από τα βλέφαρα.

• Η ανόρθωση φρυδιών ώστε να μην κρεμάνε πάνω από τα μάτια και να μειώνονται επίσης οι ρυτίδες του μετώπου.

• Το χημικό peeling για την αναγέννηση του δέρματος που έχει ρυτίδες, βλάβες από τον ήλιο και ανωμαλία στο χρώμα.

• Το Mesolift με την ενδοδερμική έγχυση πολυβιταμινούχων και αναπλαστικών σκευασμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος.

• Η αναγέννηση της επιφάνειας του δέρματος με laser ώστε να εξουδετερώνονται οι ρυτίδες και να αντιμετωπίζονται άλλα ψεγάδια του προσώπου, όπως σημάδια από τη γέννηση και έγχρωμες αλλοιώσεις, σπασμένα τριχοειδή και ακανόνιστος χρωματισμός του δέρματος.

• Η μικροδερμοαπόξεση για την αφαίρεση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος και την εξομάλυνση του δέρματος γενικότερα.

Θεραπείες για τον Λαιμό και τις Παρειές

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός τεχνικών αναγέννησης προσώπου που χρησιμοποιούνται είτε μόνες είτε σε συνδυασμό για την επιτυχή αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων του λαιμού και των παρειών. Ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης, οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν χημικά peeling, αναγέννηση επιφάνειας δέρματος με laser, Mesolift, θεραπεία με τοξίνη botulinum, λιποαναρρόφηση και λίφτινγκ λαιμού.

Λιποαναρρόφηση

Η συμπαγής συσσώρευση λίπους είναι αναπόφευκτη καθώς οι άνδρες και οι γυναίκες περνάνε την ηλικία των 40. Η δυνατότητα της ασφαλούς και αποτελεσματικής λιποαναρρόφησης οφείλεται κυρίως στους δερματολόγους που εφεύραν την διογκωτική τεχνική της τοπικής αναισθησίας (tumescent local anesthesia). Αυτή η σημαντική εξέλιξη, συμπληρωμένη από νέα εργαλεία, επιτρέπει την λιποαναρρόφηση να γίνεται στο ιατρείο με μεγάλη ασφάλεια και σπουδαία αποτελέσματα για τον ασθενή.

Με την διογκωτική λιποαναρρόφηση, αφαιρούνται αποθέματα λίπους που είναι ανθεκτικά στη δίαιτα και τη γυμναστική όπου και αν βρίσκονται στο σώμα : γοφοί, μηροί, κοιλιά, χέρια, πόδια και πλάτη. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στους δερματολόγους να διαμορφώνουν με ακρίβεια το σχήμα του σώματος με λίγες παρενέργειες και ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης.

Όταν πραγματοποιείται από δερματολόγο σε εξωνοσοκομειακό ιατρείο με τοπική αναισθησία, η διογκωτική λιποαναρρόφηση είναι από τις ασφαλέστερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα στις ΗΠΑ, αλλά και η πιο εκλεπτυσμένη και με τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Σπίλοι, ακροχορδόνες και εξογκώματα δέρματος

Το πέρασμα του χρόνου κάνει το σώμα πιο επιρρεπές σε μικρά εξογκώματα όπως οι σπίλοι και οι ακροχορδόνες, δηλαδή μικρά κομμάτια δέρματος που περισσεύουν και εμφανίζονται οπουδήποτε χωρίς εμφανή λόγο. Ευτυχώς, αρκετές απλές και αποτελεσματικές τεχνικές μπορούν να αφαιρέσουν αυτά τα εξογκώματα γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς διακοπή των δραστηριοτήτων του ατόμου.

Ευχαριστούμε τον Ειδικό Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Κο Νικόλαο Καλογερόπουλο για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχε στους φίλους του mylook.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κο Καλογερόπουλο πατήστε εδώ
Νικόλαος Καλογερόπουλος
Δερματολόγος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας