Σάββατο 22 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Ψυχολογία & Αισθητική Ιατρική
Ενενήντα οκτώ τοις εκατό των γυναικών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αύξησης μαστού λένε ότι τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται ή υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής ®, το επίσημο ιατρικό περιοδικό της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πλαστικών Χειρούργων (ASPS ).

Βελτίωση στην αυτοεκτίμηση και στην ομαλή κοινωνική ζωή, προσφέρει η έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία των αγοριών με Γυναικομαστία. Η διόγκωση του στήθους (γυναικομαστία) στους άνδρες, επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμηση τους, αλλά και άλλους τομείς της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας τους , ιδιαίτερα στην περίοδο της εφηβείας.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν καταφύγει σε μια αισθητική επέμβαση αποδεικνύεται ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, εντούτοις η απόφαση για να προχωρήσουν σε αυτήν αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη. Αν βρεθούμε κι εμείς στη θέση αυτή να αναρωτηθούμε αν πρέπει ή όχι να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού, καλό είναι να απαντήσουμε σε μερικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ τα 2/3 των ασθενών που καταφεύγουν σε αισθητικές επεμβάσεις είναι άτομα που το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια ακόμη έκφραση εθισμού που όμως λόγω των ανεπαρκών – ακόμη – στοιχείων, δεν είναι κάτι που έχει γίνει αντικείμενο αναλυτικής μελέτης.

Πολλοί ασθενείς έχουν έντονο το αίσθημα της λύπης, της διαρκούς κούρασης και την απώλειας του ενδιαφέροντος, συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται 3 ημέρες μετά την επέμβαση όταν τα αποτελέσματά της δεν είναι ακόμη ορατά και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από 2 εβδομάδες.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας