Δευτέρα 15 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Πρόσωπο >> Thermage
Thermage

thermage_homepage.jpgΧάρη στη συνεχή πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, ο προσδοκώμενος μέσος όρος ζωής των ανθρώπων αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Κάθε νέα γενιά ζει περισσότερο από την προηγούμενη, εξαιτίας μιας πιο υγιεινής διατροφής, μιας καλύτερης αλλά και συστηματικής παρακολούθησης των σημαντικότερων σωματικών λειτουργιών και γενικά καλύτερες δυνατότητες θεραπείας. Για αυτό το λόγο δίνουμε και περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή μας: όνειρό μας είναι  να ωριμάσουμε ... δείχνοντας νέοι.

Έτσι εξηγείται το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις θεραπείες αντί-γήρανσης: μπότοξ, υαλουρονικό οξύ, λέιζερ, IPL, πήλινγκ, μεσοθεραπεία, μπλέ φως, κ.α. Μία από τις νεότερες θεραπείες είναι και το Thermage. Βρίσκεται στα μεγαλύτερα και πιο glamourous περιοδικά ανά την υφήλιο, αποτελεί θέμα καθημερινών συζητήσεων στο Hollywood και κατάφερε να παρουσιαστεί και να σχολιάζεται ακόμα και στην τελετή απονομής των Oscar. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρουσιάστηκε από την Oprah 3 φορές.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για τη θεραπεία με Thermage και γνωρίστε καλύτερα τη θεραπεία.

(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή της θεραπείας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Tι είναι το Thermage;

Η Thermage ιδρύθηκε το 1996 από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Edward W. Knowlton, που είχε την σπουδαία ιδέα να κατασκευάσει ένα μηχάνημα που να έχει την ικανότητα σύσφιξης των ιστών μη επεμβατικά, χωρίς νάρκωση, χωρίς ουλές και κυρίως σε πολύ λίγο χρόνο. Το σύστημα Thermage - Thermacool το οποίο πήρε έγκριση από το FDA το 2002 είναι σήμερα διαθέσιμο σε περισσότερες από 80 χώρες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2500 ιατρούς οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 400.000 θεραπείες. Έτσι η σπουδαία ιδέα του Dr. Knowlton έγινε η βασική και επικρατούσα τάση στον κόσμο των αισθητικών θεραπειών.

Ποια είναι η ιατρική διαδικασία;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεκινάει ο γιατρός με το μαρκάρισμα των σημείων του σώματος που θα γίνει η θεραπεία και στη συνέχεια απλώνεται ειδικό gel προκειμένου να διαπερνά στο στρώμα του κολλαγόνο ικανή και κατάλληλη θερμότητα για την επίτευξη της σύσφιξης. Έπειτα ο γιατρός εφαρμόζει την κατάλληλη για αυτό το σημείο του σώματος ειδική κεφαλή Thermage. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ασθενής αισθάνεται το ρεύμα θερμότητας και στη συνέχεια το ρεύμα παγώματος στο ίδιο σημείο. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε όλα τα μαρκαρισμένα σημεία και μερικά σημεία ίσως χρειαστούν και δεύτερο ή και τρίτο πέρασμα ανάλογα. Στο τέλος της θεραπείας θα νιώσετε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, θα αισθανθείτε τράβηγμα του δέρματος. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δε θα έχετε ερεθισμό, κοκκινίλα στο δέρμα σας και το μόνο που ίσως χρειαστεί να βάλετε είναι κάποια απλή ενυδατική κρέμα δέρματος.

Πώς λειτουργεί το Thermage;

Ας μιλήσουμε εν τάχει για την ανατομία του δέρματος προκειμένου να καταλάβετε πιο εύκολα πως λειτουργεί το Thermage:        

Το δέρμα έχει αρκετά στρώματα.

• Ένα λεπτό επιφανειακό στρώμα το οποίο ονομάζεται επιδερμίδα,
• Ένα βαθύτερο το οποίο ονομάζεται χόριο, και
• Ένα τρίτο, το υποδόριο (λίπος) στρώμα.

Το κολλαγόνο βρίσκεται στο χόριο και στο υποδόριο στρώμα του δέρματος. Όσο μεγαλώνουμε, οι ίνες του κολλαγόνου χάνουν την ελαστικότητά τους, προκαλώντας τη χαλάρωση ή αλλιώς το ‘’κρέμασμα’’ του δέρματος. Το σώμα μας επίσης, χάνει σταδιακά την ικανότητα παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Ας επανέλθουμε τώρα στο τι κάνει το Thermage.

Το Thermage είναι μια τεχνολογία δημιουργίας θερμότητας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητα για να το επιτύχει. Η θερμότητα προκαλεί τη σύσφιξη των ινών του κολλαγόνου που έχουν χαλαρώσει με το πέρασμα των χρόνων. Επίσης η θερμότητα διεγείρει τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα μας πιο πυκνό και λείο, άρα και πιο νεανικό.

Πού δρα το Thermage;

Το Thermage δημιουργεί βαθιά και ομοιογενή θέρμανση των βαθύτερων ιστών, περνώντας μέσα από την επιδερμίδα, το χόριο και φθάνοντας μέχρι και το υποδόριο στρώμα, με απόλυτη ασφάλεια. Έτσι δρα σε όλο το κολλαγόνο, και όχι μόνο σε αυτό που συναντάμε στο χόριο. Η ελεγχόμενη απόδοση ραδιοσυχνοτήτων που προσφέρει, δημιουργεί ένα ομοιόμορφο ηλεκτρικό πεδίο στο δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς, το οποίο αλλάζει πολικότητα 7 εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο περίπου. Επιπλέον, με μια μέθοδο ψύξης εξ επαφής που εφαρμόζεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων, η ενέργεια αποδίδεται έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας να δημιουργείται βαθιά, ενώ στο επιφανειακό στρώμα, η επιδερμίδα ψύχεται ώστε να προστατευτεί από τυχόν παρενέργειες. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά το Thermage χρειάζεται μόνο 1 θεραπεία για ένα προφανές και με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες.

Μπορώ να κάνω Thermage όλες τις εποχές του χρόνου;

Το Thermage είναι μια θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις εποχές του έτους καθώς ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο άφοβα και την ίδια μέρα ακόμα που κάνετε τη θεραπεία σας.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία του Thermage;

Σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος η οποία παρουσιάζει χαλάρωση. Πέραν του προσώπου και της κοιλιάς, το Thermage μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος που απαιτεί σύσφιξη : πρόσωπο, βλέφαρα, χείλη,  κοιλιά, γλουτοί, λαιμό, χέρια, πάνω από τα γόνατα, μπράτσα κτλ.

Τι είδους αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε;

Στο πρόσωπο, θα επιτευχθεί μία ελαφρά ανόρθωση σε όλα τα σημεία όπου υπάρχει χαλάρωση, θα τονιστούν οι γωνίες και το δέρμα θα δείχνει πιο λείο, με μικρότερους πόρους, πιο νεανικό, καθώς το υποδόριο κολλαγόνο θα παρέχει καλύτερη υποστήριξη. Τα αποτελέσματα ποικίλουν, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος, αλλά σε γενικές γραμμές η όψη που θα έχει το πρόσωπο σας θα είναι σαν να έχει επιτρέψει ο χρόνος 3 με 4 χρόνια πίσω.

Στους γλουτούς και τα πόδια, τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια για όσες θέλουν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση σε αυτά τα δύσκολα σημεία του σώματος. Θα δείτε τους γλουτούς σας να ανασηκώνονται, να μειώνονται σε όγκο και να μικραίνει η περίμετρος τους έως 1,5 εκατοστά. Επίσης μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η κυτταρίτιδα αλλά και το τοπικό πάχος στα πλάγια (τα γνωστά ψωμάκια), εξαφανίζεται η όψη φλούδας πορτοκαλιού του δέρματος και τέλος μειώνεται η χαλάρωση στη περιοχή ανάμεσα στους μηρούς και στα γόνατα.

Στην κοιλιά, το Thermage έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για όσες θέλουν να αντιμετωπίσουν την τοπική χαλάρωση του δέρματος που συμβαίνει μετά από μία εγκυμοσύνη ή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Γίνεται σύσφιξη του δέρματος περιομφάλια, στο στομάχι και στις πλάγιες κοιλιακές επιφάνειες (το γνωστό σωσίβιο). Λόγω της σύσφιξης θα δείτε άμεση διαφορά στην περίμετρο της κοιλιάς και απώλεια έως 3 πόντους. Η όψη του δέρματος στη περιοχή θα δείχνει πιο νεανική και λεία.     

Πόσο σύντομα φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα και φυσικά. Αρχικά μπορεί μόνο εσείς να παρατηρήσετε τις αλλαγές. Οι φίλοι και η οικογένειά σας πιθανόν να παρατηρήσουν ότι δείχνετε πιο ξεκούραστοι ή να σας ρωτήσουν εάν χάσατε κιλά. Καθώς το δέρμα σας βελτιώνεται σταδιακά, μέρα με τη μέρα μετά τη θεραπεία, μετρήσιμες πλέον βελτιώσεις σύσφιξης και επαναδιαμόρφωσης του περιγράμματος γίνονται ορατές μεταξύ μιας περιόδου 2 με 6 μηνών μετά από μία θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και φυσικά χωρίς το ρίσκο μίας επέμβασης και το χρόνο αποχής από τις καθημερινές σας ασχολίες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία του Thermage προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Συνήθως διαρκούν 2-3 χρόνια αν και κάποιοι ασθενείς έχουν αναφέρει βελτίωση ακόμα και μετά από 5 χρόνια. Η διάρκεια εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και τον τρόπο ζωής. Μπορούμε να γυρνάμε το χρόνο πίσω, αλλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Το πλεονέκτημα της θεραπείας με Thermage είναι ότι για τα αποτελέσματα αρκεί μια θεραπεία. Ο γιατρός θα καθορίσει την πορεία της θεραπείας και τον αριθμό των παλμών που χρειάζονται, βασιζόμενος στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Πονάει η θεραπεία;

Στη διάρκεια της θεραπείας θα νοιώσετε μια βαθιά αλλά στιγμιαία αίσθηση θερμότητας, η οποία είναι ενδεικτική της δημιουργίας αποτελεσματικού ποσού θερμότητας αναγκαίας για τη σύσφιξη του κολλαγόνου. Η θέρμανση είναι απολύτως απαραίτητη για τη σύσφιξη του κολλαγόνου και την παραγωγή νέου. Εάν δε νοιώσετε τη θερμότητα, η θεραπεία απλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα σας ζητηθεί να αναφέρετε πως νοιώθετε (την αίσθηση θερμότητας) ώστε να συνδυάσετε μια άνετη θεραπεία με τα μέγιστα αποτελέσματα.

Ποιος μπορεί να εφαρμόσει την θεραπεία Thermage;

Μόνο πτυχιούχοι γιατροί, οι οποίοι έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Thermage επιτρέπεται να πραγματοποιούν τη θεραπεία.

Μπορώ να κάνω θεραπεία Thermage εάν κάνω ήδη άλλες θεραπείες;

Όλες οι θεραπείες Thermage είναι συμβατές με την πλειοψηφία των υπόλοιπων αισθητικών θεραπειών, όπως τα fillers υαλουρονικού μαλακών ιστών, θεραπείες λέιζερ, μπότοξ, κτλ.  Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας για τις θεραπείες που κάνετε ή έχετε κάνει στο παρελθόν, καθώς επίσης και για τις προσδοκίες σας.

Είναι ασφαλές;

Οι θεραπείες Thermage έχουν άριστο ιστορικό ασφαλείας.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε εάν ένας ασθενής είναι κατάλληλος για θεραπεία Thermage στο πρόσωπο;

Ένας καλός υποψήφιος έχει μικρή με μέτρια επιδερμική χαλάρωση, όχι υπερβολική φωτογήρανση, ηλικία ανάμεσα στα 35-60 (για καλύτερα αποτελέσματα) και ο οποίος δεν θέλει, ή δεν χρειάζεται ένα λίφτινγκ προσώπου. Επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το Thermage δεν είναι θεραπεία για τις δυσχρωμίες του δέρματος.

Είναι κατάλληλη η θεραπεία Thermage σε χαλάρωση κοιλιάς-σώματος μετά από εγκυμοσύνη;

Το Thermage είναι η καταλληλότερη θεραπεία σε περιπτώσεις όπου το σώμα σας έχει υποστεί χαλάρωση μετά από τους πολλούς μήνες εγκυμοσύνης. Με το Thermage μπορεί να γίνει σύσφιξη του δέρματος που έχει κρεμάσει στη κοιλιά, στους γλουτούς, στα μπράτσα κλπ.

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ένας ασθενής είναι κατάλληλος για θεραπεία Thermage στο σώμα;

Μέτρια ή ήπια επιδερμική χαλάρωση, να έχει περίσσιο δέρμα όπως μετά από απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη, ή λιποαναρρόφηση, ηλικία 35-60, και δεν επιθυμεί ή δε χρειάζεται κοιλιοπλαστική. Εάν η απάντηση σας σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, τότε είστε ένας καλός υποψήφιος για Thermage. Θα αποκτήσετε ένα πιο σφιχτό δέρμα με καλύτερη όψη και εμφάνιση/τόνο, πιο λείες και απαλές ραγάδες, μείωση του «κρεμασμένου» δέρματος, μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Τι μπορώ να περιμένω μετά από μια θεραπεία Thermage στο πρόσωπο;

Συνολικά θα παρατηρήσετε πιο σφιχτό και λείο δέρμα, επαναδιαμόρφωση της γραμμής της κάτω γνάθου, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα το μέτωπο και τα μάτια γίνονται πιο αχνές και απαλές, σύσφιξη-μάζεμα του χαλαρού δέρματος κάτω από το πηγούνι, πιο ξεκούραστα μάτια και γενικότερα μια πιο νεανική εμφάνιση.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις και ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Η θεραπεία Thermage είναι ακίνδυνη όταν εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς που έχουν λάβει πιστοποίηση από τους εκπαιδευτές του Thermage. Οι αντενδείξεις για τις θεραπείες Thermage είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν άτομα που πάσχουν από νόσους του κολλαγόνου, άτομα που πάσχουν από καρδιολογικά προβλήματα ή έχουν βηματοδότη, άτομα που πάσχουν από βαριά ψυχικά νοσήματα, άτομα με κακοήθη νοσήματα και βέβαια άτομα με βαριά χαλάρωση δέρματος.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία με Thermage;

Λόγω της μοναδικής και εξειδικευμένης τεχνολογίας, η μία θεραπεία του Thermage έχει ένα λογικό κόστος το οποίο εξαρτάται από την υπό θεραπεία περιοχή και τον αριθμό των παλμών που θα χρειαστούν. Καλό είναι να συζητήσετε με το γιατρό σας το πόσο μπορεί να κοστίζει μια θεραπεία Thermage και να αποφασίσετε αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος της.