Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Συνδυασμός λιποαναρρόφησης - λιπογλυπτικής
Συνδυασμός λιποαναρρόφησης - λιπογλυπτικής
29/3/2010


lipoanarofisi.jpgΟνειρεύεστε την τέλεια επίπεδη κοιλιά, τους τέλειους γλουτούς και να απαλλαγείτε από τα ψωμάκια σας; Συγχρόνως θα θέλατε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες σας γεμίζοντάς τες, να δώσετε όγκο σε όλο το πρόσωπο,  τα μήλα ( ζυγωματικά) σας να είναι πιο σέξι ενώ ταυτόχρονα να παράγεται νέο κολλαγόνο;

Η λιποαναρρόφηση με τη λιπογλυπτική είναι δύο έννοιες που αλληλοσυμπληρώνουν  η μία την άλλη. Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Πλαστική Χειρουργική. Το λίπος που αφαιρείται από τη μια περιοχή χρησιμοποιείται για να γεμίσει ρυτίδες αλλά και να δώσει όγκο εκεί που χρειάζεται.


Η συνεργάτης του mylook.gr, Πλαστικός Χειρουργός Χριστίνα Τάκη, μας βοηθά να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την επέμβαση αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί.


- Σε ποιούς απευθύνεται η λιποαναρρόφηση και πόσο ασφαλής είναι;

Είναι απολύτως ασφαλής όταν υπάρχουν οι σωστές ενδείξεις κι όταν εκτελείται από ειδικευμένο γιατρό δηλαδή από Πλαστικό Χειρουργό. Θα πρέπει η/ο ενδιαφερόμενη/ος να γνωρίζει ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι η θεραπεία της παχυσαρκίας αλλά του τοπικού - επίμονου πάχους που δεν υποχωρεί με τις δίαιτες ή με άλλες θεραπείες. Με άλλα λόγια απευθύνεται σε λεπτούς ή σε κανονικού βάρους ανθρώπους. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, το αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό και μόνιμο.

Στα χέρια ενός πεπειραμένου γιατρού, η επέμβαση είναι απολύτως ασφαλής. Θα πρέπει να μην ξεπεράσουμε το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο αναρροφούμενου λίπους ιδίως εάν έχουμε πολλές περιοχές προς λιποαναρρόφηση. Κάποιες παρενέργειες όπως ασυμμετρία ή υπερδιόρθωση εύκολα ελαχιστοποιούνται όταν ο πλαστικός έχει εμπειρία.
Εάν εμφανιστεί χαλάρωση της περιοχής  ( σε μικρό ποσοστό )μετά το χειρουργείο και πάλι υπάρχει τρόπος διόρθωσης αυτής.

-Ποιά είναι η διαδικασία;

Ο Πλαστικός Χειρουργός σημειώνει λίγο πριν το χειρουργείο τις  περιοχές προς λιποαναρρόφηση. Ανάλογα με την έκταση αυτών θα προτιμηθεί η τοπική ή η γενική νάρκωση. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες εξετάσεις εάν η/ο ενδιαφερόμενη/ος δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η όλη διαδικασία διαρκεί από μισή έως 2 ώρες το πολύ. Οι τομές σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το μισό εκατοστό ενώ φροντίζουμε να κρύβονται σε σημεία που δε φαίνονται. Στο τέλος της επέμβασης ένας ελαστικός κορσές θα φορεθεί  για κάποιες μέρες για να μειώσει το οίδημα ενώ μετά από λίγες ώρες η/ο ενδιαφερόμενη/ος φεύγει από την κλινική. Με άλλα λόγια ο/η ενδιαφερόμενος/η προσέρχεται και φεύγει την ίδια μέρα από την κλινική. Είναι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε μια για πάντα και σε λίγες ώρες από το τοπικό πάχος.

-Δηλαδή τα αποτελέσματα είναι μόνιμα; Και τι γίνεται εάν πάρουμε βάρος;

Οι περιοχές που λιποαναρροφήθηκαν έχουν απαλλαγεί μια για πάντα από το πρόβλημα και αυτό συμβαίνει διότι έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος των λιποκυττάρων. Αυτά που έχουν μείνει δύσκολα διογκώνονται σε τέτοιο βαθμό για να επανέλθουν στην πρό της λιποαναρρόφησης κατάσταση. Δηλαδή θα πρέπει κάποιος να πάρει τουλάχιστον πάνω από 50% του βάρους του για να παχύνει σε εκείνες τις περιοχές.

-Σε ποιές περιοχές δεν επιτυγχάνονται αντίστοιχα θεαματικά αποτελέσματα;

Λιγότερα εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουμε στην περιοχή της κοιλιάς και αυτό συμβαίνει διότι η περίμετρος της κοιλιάς έχει να κάνει με την χαλάρωση των ορθών κοιλιακών μυών (δύο κάθετοι μυς εκατέρωθεν της μέσης γραμμής) που παίζουν το ρόλο κορσέ κατά κάποιον τρόπο και συγκρατούν τα όργανα της κοιλιάς προς τα μέσα, καθώς επίσης και από το λίπος που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και το οποίο μόνο με δίαιτα μειώνεται. Έτσι το λίπος του πάχους του δέρματος της κοιλιάς μπορεί από λίγο έως μέτρια να επηρεάσει  την περίμετρο αυτής.

-Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται με την λιποαναρρόφηση;

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το τοπικό πάχος. Στην περίπτωση που οφείλεται στο τοπικό πάχος τότε σίγουρα βελτιώνεται κατά πολύ με την λιποαναρρόφηση.

-Τι χώρο έχει η λιπογλυπτική στην λιποαναρρόφηση;

Το λίπος που αφαιρείται από την μια περιοχή μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να προστεθεί εκεί που χρειάζεται όγκος. Έτσι καταφέρνουμε  να σμιλεύουμε το σώμα. Αυτές οι περιοχές είναι συνήθως οι ρινοπαρειακές αύλακες, τα μήλα (ζυγωματικά προσώπου), οι βαθιές ρυτίδες αλλά κι όλο το πρόσωπο. Επίσης διορθώνουμε ασυμμετρίες ή βαθουλώματα έπειτα από λιποαναρροφήσεις. Ταυτόχρονα το λίπος έχει την ιδιότητα εισερχόμενο στον οργανισμό να παράγει νέο κολλαγόνο οπότε και έχουμε διπλό όφελος.


Χριστίνα Τάκη
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας