Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Ανάκληση εμφυτευμάτων στήθους
Ανάκληση εμφυτευμάτων στήθους
19/4/2010


Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο website του ΕΟΦ την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 στις 4.21 μ.μ.

eof2.jpgΟ Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι ανακαλούνται τα εμφυτεύματα στήθους με τζελ σιλικόνης (silicone gel filled breast implant) με κωδικούς IMGHC-TX, ΙMGHC-MX και IMGHC-LS, κατασκευής Poly Implant Prothese (PIP - Γαλλία). Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή της Γαλλίας για την ασφάλεια των προϊόντων υγείας (AFSSAPS), τα εν λόγω εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας PIP ήταν ελαττωματικά, καθώς η πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε μετά το 2001 δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Βάσει των διαθέσιμων δεδομένων, η AFSSAPS δεν έχει διαπιστώσει διαφορετικές επιπλοκές από αυτές που συναντώνται συνήθως με τα εμφυτεύματα στήθους, αλλά παρατηρήθηκε διπλασιασμός των περιστατικών ρήξης («σπασίματος») και των φλεγμονωδών αντιδράσεων με τα εμφυτεύματα της εταιρείας ΡΙΡ. Επιπλέον, η AFSSAPS έχει ξεκινήσει επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΡΙΡ και η διερεύνηση του προβλήματος συνεχίζεται.

Η εταιρεία ΡΙΡ εξάγει τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα στήθους σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο ΕΟΦ καλεί τα Τμήματα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής των δημόσιων και ιδιωτικών κλινικών να ελέγξουν τους προμηθευτές τους και να αναφέρουν άμεσα τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον πλαστικό τους χειρουργό.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πηγή:www.eof.gr (για να διαβάσετε το άρθρο από το website του ΕΟΦ πατήστε εδώ)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας