Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Φροντίδα του εαυτού μας μετά την επέμβαση
Φροντίδα του εαυτού μας μετά την επέμβαση


Frontida_meta_tin_epemvasi.jpgΜας πήρε μήνες, ακόμη και χρόνια μέχρι να σκεφτούμε και να καταλήξουμε σε μια αισθητική επέμβαση. Διαβάσαμε άρθρα, βιβλία, ψάξαμε στο internet για κάθε είδους πληροφορία που θα μπορούσε να μας χρησιμεύσει, μιλήσαμε με φίλους και κάναμε έρευνα για να καταλήξουμε στον καλύτερο πλαστικό χειρουργό για την περίπτωσή μας. Τελικά προχωρήσαμε στην επέμβαση. Μπροστά μας έχουμε μόνο λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες, ανάλογα με το είδος της επέμβασης για να αναρρώσουμε. Τι πρέπει να γίνει τώρα;

Η πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η υγεία μας. Μετά από όλο τον κόπο που κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ είναι φυσικό τώρα να θέλουμε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα. Χρειάζεται απλά λίγη υπομονή. Να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο ιατρός μας. Να δώσουμε στο σώμα μας όλο το χρόνο που χρειάζεται για να εκπληρώσει το σκοπό του: να επουλωθεί. Το πρώτο αξίωμα για τον ασθενή της αισθητικής χειρουργικής είναι «η ξεκούραση». Πολλή χαλάρωση, πολλά υγρά, όχι εντατική σωματική άσκηση για όσο καιρό πρέπει να την αποφύγουμε, όχι βάρη. Σε περίπτωση επέμβασης στο πρόσωπο, πρέπει να προσπαθούμε να το κρατήσουμε σε όρθια θέση όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε σημάδια μόλυνσης πρέπει αμέσως να επικοινωνήσουμε με τον ιατρό μας για οδηγίες. 

Την περίοδο της ανάρρωσης έχουμε πολύ χρόνο να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που είναι δύσκολο να μας απασχολήσουν στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν πιο συναρπαστικά πράγματα να κάνουμε από το να περνάμε όλη τη μέρα μπροστά στον καθρέφτη αγωνιώντας για τις επερχόμενες αλλαγές στην εμφάνισή μας. Μέχρι να υποχωρήσουν πιθανοί μώλωπες και πρηξίματα μάλλον θα περιορίσουμε τις εξόδους από το σπίτι στις απολύτως απαραίτητες. Και το γεγονός αυτό μπορεί να μας ξενίσει, ειδικά αν στην καθημερινότητά μας είμαστε συνηθισμένοι σε γρήγορους ρυθμούς. Γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνουμε δημιουργικοί. Να ασχοληθούμε με τα φυτά του σπιτιού μας, να αλλάξουμε ίσως τη διακόσμηση ή ακόμα και να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι που θα μας βοηθήσει να περάσει ο χρόνος μας ευχάριστα και δημιουργικά.

Είναι σημαντικό να κρατάμε τον εαυτό μας απασχολημένο για να κάνει την προσμονή για το αποτέλεσμα μια ευχάριστη διαδικασία. Και βέβαια πάντα να θυμόμαστε ότι αυτή η περίοδος είναι τελείως εφήμερη και ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας απολαμβάνοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα της αλλαγής στην εμφάνισή μας.

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας