Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Smart Lipo
Smart Lipo
12/5/2009


smartlipo.jpgΜια νέα τεχνική λιποαναρρόφησης, εγκεκριμένη από το FDΑ, εφαρμόζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Λέγεται SMART LIPO και σύμφωνα με την Cynosure , την εταιρία από τη Μασαχουσέτη που έχει εισάγει την τεχνική αυτή στην αγορά, αποτελεί μια επανάσταση στις μεθόδους λιποαναρρόφησης.

Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό που κάνει τη μέθοδο αυτή διαφορετική από τις άλλες είναι η χρήση ενός 1064-nm Nd YAG laser που υγροποιεί τα λιποκύτταρα και στη συνέχεια το υγρό αυτό αφαιρείται από μια μικρή τομή που γίνεται στο δέρμα. Επιπλέον το laser βοηθάει στη γρηγορότερη επούλωση της περιοχής και μειώνεται το πρήξιμο και η αιμορραγία σε σχέση με τις κλασικές μεθόδους λιποαναρρόφησης. Η ελάχιστα επεμβατική αυτή μέθοδος, σύμφωνα πάντα με την Cynosure, επιτρέπει στον ασθενή να δει ταχύτερα αποτελέσματα και να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες μετά από 2-3 ημέρες.

Καλοί υποψήφιοι για την τεχνική αυτή είναι όλοι όσοι έχουν καλή υγεία, ασκούνται σωματικά, το περιττό τους βάρος δεν ξεπερνά τα 20-30 κιλά και αντιμετωπίζουν πρόβλημα τοπικού λίπους που δεν μπορεί να απομακρυνθεί με γυμναστική ή σωστή διατροφή. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για όσους δε διαθέτουν πολύ χρόνο για να αναρρώσουν στο σπίτι τους, θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα από την κλασσική λιποαναρρόφηση και φυσικά είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες και τεχνικές στην αισθητική ιατρική.

Συνήθως εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές του προσώπου, στο λαιμό, στα χέρια, στα γόνατα και στο στήθος για τους άντρες (γυναικομαστία). Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα και συνήθως απαιτείται μόλις μια συνεδρία ανά περιστατικό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δεν υπάρχει πόνος μια και γίνεται τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια ο ασθενής νιώθει ένα μικρό «κάψιμο» στην περιοχή και πιάσιμο όπως νιώθει κάποιος μετά από έντονη σωματική άσκηση.

Τέλος, η Cynosure ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και αν κάποιος ασθενής αυξήσει το βάρος του μελλοντικά, η εναπόθεση του λίπους θα γίνει σε άλλα μέρη από εκείνα που εφαρμόστηκε η μέθοδος SMART LIPO.

Ορισμένοι έλληνες πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι ήδη εφαρμόζουν τη μέθοδο αυτή. Καλό είναι να συζητήσετε διεξοδικά με το γιατρό σας αν η SMART LIPO ενδείκνυται για εσάς προτού αποφασίσετε να προχωρήσετε.

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας