Πέμπτη 04 | 03 | 2021
MyLook.gr >> Σώμα >> Vaser λιποαναρρόφηση
Vaser λιποαναρρόφηση

vaser_.jpgΗ νέα τεχνική λιποαναρρόφησης με το μηχάνημα VASER LIPO έρχεται να υποσχεθεί θεαματικά αποτελέσματα.

Το VASER LIPO δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα αναρρόφησης λίπους σε όλα τα δύσκολα σημεία του σώματος με πολύ μεγάλη ευκολία. Η διαφορά της μεθόδου αυτής από τη κλασσική λιποαναρρόφηση είναι στον τρόπο διάλυσης του λίπους.

Η κλασσική λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην ουσιαστικά χειρονακτική εργασία του χειρουργού κάνοντας ρυθμικές κινήσεις όπου υπάρχει λίπους για να το διαλύσει και στη συνέχεια να το αναρροφήσει.

To VASER LIPO στηρίζεται στην ιδέα της διάλυσης του λίπους με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων, που ουσιαστικά μετατρέπει το στέρεο λίπος σε υγρή μορφή και στη συνέχεια το αναρροφά. Αυτή η τεχνική πλεονεκτεί από τη κλασσική μέθοδο στο χρόνο που απαιτείται για να γίνει και στα μετεπεμβατικά αισθητικά αποτελέσματα που έχει . Η μετατροπή του λίπους σε υγρή μορφή ουσιαστικά επιτρέπει στο χειρουργό να αναρροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερες κακώσεις και καταστροφές στους ιστούς και στα μικροαγγεία της περιοχής, σε αντίθεση με τις κλασσικές μεθόδους που συχνά προκαλούν αιματώματα και δυσμορφίες στο δέρμα. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι οι πολύ μικρές ουλές που δημιουργούνται κατά την επέμβαση. Η μέθοδος αυτή υπόσχεται την απαλλαγή από το περιττό λίπος στα σημεία που σας ενοχλούν σχεδόν αναίμακτα και χωρίς σοβαρές παρενέργειες.


Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική νάρκωση, δεν θα χρειαστεί παραμονή σας στη κλινική και φυσικά μπορείτε να επιστρέψετε στη εργασία σας και στις καθημερινές σας δραστηριότητες σχεδόν άμεσα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μόνιμα.

(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή της θεραπείας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Τι είναι το VASER LIPO;

Το VASER LIPO είναι προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα που βασικά χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση του περιττού λίπους από τα σημεία του σώματος που μας ενοχλούν. Είναι βασικά μια παραλλαγή της κλασσικής μεθόδου λιποαναρρόφησης με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτήν. Η χρήση της τεχνολογίας επιτρέπει στο χειρουργό να επέμβει σε όλα τα σημεία του σώματος με την ίδια ευκολία επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, με πολύ λιγότερες καταστροφές των ιστών και φυσικά με εκπληκτικά αισθητικά αποτελέσματα.

Ποια είναι η διαφορά του VASER LIPO από τη κλασσική λιποαναρρόφηση;

Αυτό που διαφοροποιεί το VASER LIPO είναι η ικανότητα του να ξεχωρίσει το λιπώδη ιστό που είναι ο ουσιαστικός στόχος στη λιποαναρρόφηση από τους υπόλοιπους ιστούς όπως είναι τα αιμοφόρα μικροαγγεία και τα νεύρα που ενδεχομένους να καταστραφούν με τις κλασσικές μεθόδους λιποαναρρόφησης. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν η λιποαναρρόφηση με το VASER LIPO δεν προκαλεί αιματώματα και οιδήματα παρά ένα λείο δέρμα με πολύ γρήγορη επούλωση.

Πως λειτουργεί το VASER LIPO;

Αρχικά, στην περιοχή στόχου γίνεται έγχυση ενός ειδικού υγρού που βοηθάει ώστε να μουδιάσει αυτή η περιοχή και να συρρικνωθούν τα αιμοφόρα αγγεία (ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας και πρόληψη του οιδήματος). Αυτό το υγρό βρέχει και γεμίζει ουσιαστικά τις περιοχές του λίπους διευκολύνοντας τις ειδικές υπερηχητικές κάνουλες του μηχανήματος να διασπάσουν το λίπος και να το μετατρέψουν σε υγρή μορφή. Στη συνέχεια με τη χρήση ειδικού ρύγχους αναρρόφησης (το όποιο είναι σχεδιασμένο ώστε να προφυλάξει το γύρω δέρμα από κακώσεις)  προχωράμε στην αφαίρεση του διαλυμένου λίπους.

Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί το VASER LIPO;

Το VASER LIPO έχει θαυμάσια αποτελέσματα σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος που αποθηκεύουν το λίπος. Στην κοιλιά, στους γλουτούς, στα πόδια, στο τοπικό πάχος πλάγια της κοιλιάς (ψωμάκια), στους γόμφους, στο πηγούνι, στο λαιμό, στα χέρια, στο ανδρικό στήθος και σε πολλά άλλα σημεία με τοπικό πάχος.

Πόση ποσότητα λίπους αφαιρείται με το VASER LIPO;

Σε όλες τις μεθόδους λιποαναρρόφησης υπάρχει όριο για την ποσότητα του λίπους που θα πρέπει να αναρροφηθεί, χάρη όμως στη νέα γενιά μηχανημάτων VASER, η ποσότητα του λίπους που αναρροφάται φτάνει στα 4-5 λίτρα.  Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους λιποαναρρόφησης όπου οι ποσότητες λίπους τα οποία αναρροφούνται είναι πολύ λιγότερες.

Θα χάσω βάρος έχοντας κάνει λιποαναρρόφηση;

Με όλες τις μεθόδους λιποαναρρόφησης ουσιαστικά δεν υπάρχει απώλεια βάρους αλλά όγκου. Αυτό σημαίνει πως θα έχετε πιο κομψή εμφάνιση και η σιλουέτα σας θα είναι διαφορετική από αυτή που είχατε πριν υποβληθείτε στη λιποαναρρόφηση. Το VASER LIPO βοηθάει στη διαμόρφωση των σημείων του σώματος αφαιρώντας λίπος από τα πιο δύσκολα σημεία.

Τι νάρκωση χρειάζεται στο VASER LIPO;

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του VASER LIPO είναι η δυνατότητα τοπικής νάρκωσης. Aυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται η παραμονή σε κλινική και βέβαια η ταχεία ανάρρωση. Φυσικά μπορεί να γίνει και με ολική ή επισκληρίδια νάρκωση.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα μετά από λιποαναρρόφηση με VASER LIPO;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά κατά μεγάλο βαθμό, τα οριστικά όμως αποτελέσματα είναι ορατά σε 3-6 μήνες. Όλα αυτά εξαρτούνται βέβαια από τα σημεία αναρρόφησης και από την ποσότητα του λίπους που θα αναρροφηθεί. Είναι σημαντικό να πάντα οι προσδοκίες από τέτοιου είδους επεμβάσεων να είναι λογικές και όχι εξωπραγματικές.

Θα πάρω ξανά το λίπος που αφαιρέθηκε εάν δεν προσέξω τη διατροφή μου ή δεν κάνω γυμναστική;

Η λιποαναρρόφηση με το VASER LIPO επιτυγχάνει την οριστική καταστροφή των λιποκυττάρων στη συγκεκριμένη περιοχή άρα και οριστική απώλεια του λίπους. Εάν όμως δεν προσέχετε τη διατροφή σας ή δεν ασκηθείτε σωματικά, ίσως αποθηκευτεί λίπος σε διαφορετικά σημεία του σώματος σας.

Πως θα ξέρω εάν μπορώ να προχωρήσω σε λιποαναρρόφηση με το VASER LIPO;

Εφόσον υπάρχουν σημεία του σώματος σας που έχουν περιττό λίπος ή σας ενοχλεί σε κάποια σημεία όσο μικρή ποσότητα και να είναι αυτή και σας ενδιαφέρει η αφαίρεση του και δημιουργία μιας όμορφης εμφάνισης, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προχωρήσετε σε λιποαναρρόφηση με τη μέθοδο αυτή.