Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Βραχιονοπλαστική: Σύσφιξη στην περιοχή των χεριών
Βραχιονοπλαστική: Σύσφιξη στην περιοχή των χεριών
29/5/2013


Arms150.jpg
Μια πλαστική χειρουργική διαδικασία που σημείωσε εξαιρετική άνοδο τα τελευταία χρόνια, από το 2000 ως το 2012, ήταν οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στα μπράτσα. Το 2012, πάνω από 15.000 επεμβάσεις σύσφιξης και βελτίωσης των μπράτσων πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, μια εξαιρετική αύξηση από μόλις 300 επεμβάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2000, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS).

Η συγκεκριμένη επέμβαση, ευρέως ονομαζόμενη ως Βραχιονοπλαστική, είναι μια χειρουργική διαδικασία που αλλάζει το σχήμα και την εμφάνιση του μπράτσου - από την περιοχή της μασχάλης ως στον αγκώνα.

Οι αυξομειώσεις στο βάρος, η πάροδος των χρόνων, αλλά ακόμα και η κληρονομικότητα μπορεί να οδηγήσουν σε χαλάρωση του μπράτσου ή σε μια εμφάνιση που δείχνει γερασμένη. Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει τον τόνο των μυών του βραχίονα, ωστόσο, δεν μπορεί να θεραπεύσει την περίσσεια του δέρματος που έχει χάσει την ελαστικότητά του ή τους χαλαρωμένους ιστούς και τα αποθέματα λίπους που παραμένουν στο χέρι.

Ο Πρόεδρος του ASPS, Gregory Evans, MD, μας εξηγεί:

arms2.jpg
«Γενικά, οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα χέρια τους, και ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης σε αυτή την περιοχή. Για αρκετές  γυναίκες, αυτή η περιοχή αποτελεί ένα πρόβλημα που τις απασχολεί ιδιαίτερα, αλλά συνδυάζοντας μια σωστή δίαιτα και άσκηση, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής. Σε άλλες περιπτώσεις επιλέγεται η πλαστική χειρουργική των μπράτσων, όταν υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό  χαλαρού δέρματος με ελάχιστη ελαστικότητα. "

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος  λόγος για την πρόσφατη άνοδο, εκτός από το ότι οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή πλέον στα χέρια των άλλων διάσημων γυναικείων προσωπικοτήτων. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, οι γυναίκες επιθυμούν τα χέρια της  πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Michelle Obama, και στην συνέχεια της ηθοποιού, Jennifer Aniston.

arms6.jpg
Ένα μειονέκτημα της διαδικασίας είναι ότι αφήνει μια ουλή στον μπράτσο.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του ASPS , David Reath, MD "Πρόκειται για μια ανταλλαγή. Μπορούμε να απαλλαγούμε από το περίσσιο δέρμα, αλλά θα αφήσει ένα σημάδι. Έτσι, εφ 'όσον υπάρχει αρκετή βελτίωση στο σχήμα και στην εμφάνιση του μπράτσου ώστε να δικαιολογήσουμε την ουλή, τότε πρόκειται για μια εξαιρετική διαδικασία αισθητικής βελτίωσης".

stock-photo-19212449-before-and-after.jpg
Η διαδικασία με την μεγαλύτερη μείωση μεταξύ 2011 και 2012 ήταν η ανόρθωση γλουτών. Οι διαδικασίες τόνωσης γλουτών με εμφύτευμα μειώθηκαν κατά 25%, ενώ η ανόρθωση γλουτών μειώθηκε κατά 36%.



Η μελέτη έδειξε επίσης ότι μεταξύ των ανδρών, οι διαδικασίες μείωσης του στήθους (περίπτωση γυναικομαστίας) έγινε πιο δημοφιλής. Η αύξηση ήταν μόλις 4%, αλλά η αύξηση παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες - ένα περίεργο εύρημα, σύμφωνα με τους μελετητές της έρευνας.

breast.jpg
Η πιο διαδεδομένη χειρουργική επέμβαση του 2012 ήταν η αύξηση του μαστού, ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των διαδικασιών αύξησης του μαστού μειώθηκε κατά 7%. Η λιποαναρρόφηση κατέγραψε επίσης μείωση το 2012.

Η έκθεση του ASPS από πέρυσι αναφέρει ότι οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις βρίσκονται ακόμα σε άνοδο, παρά την αργή ανάπτυξη της οικονομίας. Σύμφωνα με την έκθεση, 13,8 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν το 2011, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5% συγκριτικά με το 2010.


Αν η περιοχή των μπράτσων σας απασχολεί και δεν σας επιτρέπει να απολαύσετε τα όμορφα στράπλες ρούχα ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε ένα πλαστικό χειρουργό, να δείτε μαζί το πρόβλημα στην περιοχή και να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία της περιοχής με επεμβατικό ή μη επεμβατικό τρόπο. 


Πηγή: medicalnewstoday.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας