Παρασκευή 26 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Επιστημονικές Μελέτες >> Διατροφή και επεμβάσεις
Διατροφή και επεμβάσεις
11/2/2009


diatrofi_apoleia_varous.jpgΜελέτη του ASPS συνδέει τη διατροφή με τις επεμβάσεις απώλειας βάρους

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Plastic and Reconstructive Surgery μια έρευνα έδειξε ότι οι διατροφικές συνήθειες των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση για την απώλεια βάρους διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή επούλωση και στη μείωση των πιθανοτήτων επιπλοκών μετά την επέμβαση. Ειδικά στις περιπτώσεις απώλειας μεγάλου μέρους σωματικού βάρους, η μελέτη κατέληξε ότι ειδικά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις επιπλοκές και να επιταχύνουν την επούλωση.

Ο ειδικός στο body lift μετά από επέμβαση απώλειας βάρους, πλαστικός χειρουργός Dr. Dennis Hurwitz που συμμετείχε στη μελέτη αναφέρει: «Οι επεμβάσεις για τον ανασχηματισμό του σώματος μετά την επέμβαση απώλειας βάρους είναι σοβαρές εγχειρήσεις με μεγάλες τομές σε πολλά σημεία του σώματος και απαιτούν πολλά από το σώμα του ασθενούς την περίοδο της επούλωσης» και προχωράει ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι: «δεν προχωρώ σε επέμβαση ανασχηματισμού του σώματος ενός ασθενούς χωρίς να έχει λάβει προεγχειρητικό πρόγραμμα διατροφής και λήψης ειδικών συμπληρωμάτων».

Τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν για τη μελέτη ξεκινούν από πολύ παλιά (από τη δεκαετία του 1940) και επικεντρώνονται σε πρόσφατες επεμβάσεις απώλειας βάρους. Από 75 ασθενείς, το 66% που δεν πήρε συμπληρώματα διατροφής παρουσίασε επιπλοκές. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της μεγάλης απώλειας βάρους (με ανεπαρκή λήψη θερμίδων και πρωτεϊνών), της κακής διατροφής, την πιθανότητας επιπλοκών και των προβλημάτων επούλωσης.

Πρωτού προχωρήσετε σε μια επέμβαση για την απώλεια βάρους συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πηγή: Plastic and Reconstructive Surgery Magazine

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας