Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Σωματική άσκηση ή αισθητική επέμβαση;
Σωματική άσκηση ή αισθητική επέμβαση;


Δεν είναι ανάγκη να επιλεχθεί ένα από τα 2.

life_after_lipo.jpgΚανένας πλαστικός χειρουργός δεν πρόκειται να συμβουλέψει τους ασθενείς του να εγκαταλείψουν μια υγιεινή δίαιτα ή τη σωματική άσκηση και να καταφύγουν σε αισθητική επέμβαση για την αφαίρεση περιττού λίπους. Η άσκηση και η δίαιτα σε συνδυασμό με άλλες επιλογές υγιεινής ζωής, συμβάλλουν όχι μόνο στη διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση αλλά και στη γενικότερη ισορροπία του ατόμου – ακόμα και ψυχολογικά – κάτι που είναι απαραίτητο για κάθε υποψήφιο αισθητικής επέμβασης.

Όμως ακόμη και η πιο συστηματική σωματική άσκηση και η καλύτερη δίαιτα μερικές φορές δεν αρκούν. Για κάποια σημεία του σώματος, η πλαστική χειρουργική μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διόρθωση κάποιων ατελειών στην εμφάνιση του ατόμου δίνοντας κίνητρο παράλληλα να διατηρήσει υγιές το σώμα του και μετά την επέμβαση. 

Μερικές από τις περιπτώσεις στις οποίες οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του σώματος είναι:

Υπερβολική χαλάρωση του δέρματος που οφείλεται στην ηλικία ή στην απότομη απώλεια βάρους. Συχνά το δέρμα μετά από απότομο αδυνάτισμα δεν είναι αρκετά σφριγηλό. Ανάλογη μάλιστα και με την ηλικία είναι και η δυσκολία του να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και συνήθως παρουσιάζεται έντονη χαλάρωση στις περιοχές όπου πριν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση λίπους. Για κάποιον που έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να χάσει τα περιττά κιλά, το γεγονός αυτό αποτελεί έναν ανατρεπτικό παράγοντα στο να συνεχίσει την προσπάθεια για να διατηρήσει το σώμα του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ιατρική με τις μεθόδους εξάλειψης της χαλαρότητας αυτής και τη σύσφιξη του δέρματος στις περιοχές που έχουν ανάγκη μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην εμφάνισή του όσο και στην ψυχολογία του ατόμου και να το ενθαρρύνει να συνεχίσει την προσπάθεια για να διατηρήσει το σώμα του στην επιθυμητή κατάσταση.

Ιδανικές αναλογίες του σώματος. Πολύ συχνά ακόμα και οι καλύτερες δίαιτες δεν μπορούν να προσφέρουν στο σώμα τις ιδανικές διαστάσεις. Για παράδειγμα, ένα παχύσαρκο άτομο που το σώμα του έχει το σχήμα αχλαδιού, ακόμη και αν χάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα περιττά κιλά, θα δει το σχήμα του σώματός του να μην αλλάζει. Σε αυτή την περίπτωση, οι επεμβάσεις για τη διαμόρφωση του σχήματος του σώματος μπορούν να ανταμείψουν τους κόπους του ατόμου αυτού και να δώσουν στο σώμα του το σχήμα που πάντα επιθυμούσε.

Μείωση ή εξαφάνιση τοπικού πάχους. Ακόμη και αδύνατα άτομα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα συσσώρευσης τοπικού πάχους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος από το οποίο δεν είναι δυνατό να απαλλαγούν με δίαιτα ή με σωματική άσκηση. Η διατήρηση του λίπους αυτού είναι απογοητευτική για ένα υγιές άτομο που προσπαθεί να διατηρήσει το σώμα του σε καλή κατάσταση με συνεχή γυμναστική και δίαιτα. Η τοπική αφαίρεση λίπους οπλίζει το άτομο με τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και ανταμείβει τους κόπους του προσφέροντάς του ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Πέρα από τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο να ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού του. Από τη στιγμή που η υγεία – σωματική και ψυχική – είναι ο αυτοσκοπός όλων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «διόρθωση» ορισμένων σημείων του σώματος είναι σημαντική.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι παρά το γεγονός ότι η ιατρική παρέμβαση στα χαρακτηριστικά μας δεν είναι υποκατάστατο του υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί να συμβάλλει και αυτή σε συνδυασμό με την αποτελεσματική δίαιτα και τη συστηματική σωματική άσκηση στο επιθυμητό για τον καθένα μας αποτέλεσμα και στην εικόνα που προσφέρει αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε όλους μας.

Πηγή: ezinearticles.com

 

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας