Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;


ti_na_perimeno_meta_tin_epemvasi.jpgΗ επέμβαση έγινε τελικά. Και τώρα τι; Μπορεί να έχουμε επιστρέψει στο σπίτι μας αλλά η ανάρρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεπώς ακόμη δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τον «έξω κόσμο». Ίσως ακόμη δεν έχουμε κοιταχτεί καν στον καθρέφτη. Στο σημείο αυτό είναι καλό να ξανασκεφτούμε τι περιμένουμε τόσο από την εικόνα μας όσο και από τις αντιδράσεις των γύρω μας.

Στους περισσότερους αρέσει το αποτέλεσμα της νέας τους εμφάνισης. Η αισθητική επέμβαση μπορεί να τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας και να ανανεωθούμε ψυχολογικά. Επίσης είναι φυσιολογικό να χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε στη νέα μας εμφάνιση. Είναι γεγονός ότι όσο και αν επιθυμούσαμε την αλλαγή που κάναμε, δεν παύουμε να βλέπουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Συχνά οι αλλαγές που αντιλαμβάνονται οι γύρω μας στην εμφάνισή μας δεν είναι ακριβώς αυτές που έχουν γίνει. Παρατηρούν ότι κάτι έχει αλλάξει αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι αυτό. Μπορεί να θεωρούν ότι κάτι έχει αλλάξει στα μαλλιά μας, ότι είμαστε πιο ξεκούραστοι ή ότι μας πάνε τα ρούχα που φοράμε.

Η ανάρρωση απαιτεί χρόνο, διαφορετικό για κάθε άτομο. Όλοι θέλουμε στιγμιαία αποτελέσματα αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή για την επούλωση των ιστών και την οριστική θέση των οστών μετά την επέμβαση. Τα τελικά αποτελέσματα ορισμένων επεμβάσεων ίσως χρειάζονται εβδομάδες ή ακόμη και μήνες για να εμφανιστούν. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με τον πλαστικό χειρουργό πριν ακόμη από την επέμβαση ώστε να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για την υπομονή που πρέπει να έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Στο μεταξύ, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρονικό διάστημα και να βελτιώσουμε και άλλους τομείς της εμφάνισής μας όπως το μακιγιάζ ή το make-up μας. Αρκετοί make-up artists συνιστούν αλλαγή του μακιγιάζ κάθε 3-4 χρόνια!

Αυτή η περίοδος είναι επίσης κατάλληλη για να αναθεωρήσουμε τους τρόπους που αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα την ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με το δέρμα μας. Κατά την μετά-επεμβατική περίοδο, το δέρμα μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο στον ήλιο και είναι συνεπώς αναγκαία η προστασία του. Καλό είναι να συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας για τον ιδανικό τρόπο προστασίας του. Και φυσικά να διατηρήσουμε τις προφυλάξεις και μετά! 

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας