Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Κοιλιοπλαστική χωρίς πόνο
Κοιλιοπλαστική χωρίς πόνο
29/4/2009


male_belly.jpgΚοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της περίσσειας του δέρματος της κοιλίας. Η επέμβαση αυτή αφορά και τα δυο φύλα. Στις μεν γυναίκες η χαλάρωση αυτή οφείλεται συνήθως σε πολλαπλές εγκυμοσύνες και στην απώλεια σημαντικού αριθμού κιλών μετά από επεμβάσεις δακτυλίου ή γαστρικού bypass.


Στους δε άνδρες έχει σχέση με την σημαντική απώλεια βάρους και με την κληρονομικότητα αφού η μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στον άνδρα γίνεται στην κοιλιά.


Στις περιπτώσεις οπoυ η αφαίρεση του λίπους δεν αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση (όπως πχ εκσεσημασμένη χαλάρωση δέρματος, μεγάλες ηλικίες με μικρή ελαστικότητα δέρματος) τότε καταφεύγουμε στην πλαστική κοιλιάς.

 Παραδοσιακά η επέμβαση αυτή θεωρείται μια μεγάλη επέμβαση και γίνεται με γενική αναισθησία. Με την χρήση όμως σήμερα νέων αναισθητικών φαρμάκων γίνεται πολύ εύκολα με συνδυασμό "μέθης" και επισκληριδίου νάρκωσης. Στον ασθενή γίνεται πρώτα η μέθη, οπότε "κοιμάται" βαθιά και στην συνέχεια ο αναισθησιολόγος προχωράει στην επισκληρίδιο νάρκωση με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην καταλαβαίνει τίποτα. Το επόμενο βήμα είναι η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος από τον πλαστικό χειρουργό και το δέσιμο των κοιλιακών  μυών (plication) που οδηγεί στην μετέπειτα γράμμωση αυτών και τέλος η μεταφορά του ομφαλού στην νέα θέση του.


To τελικό στάδιο της επέμβασης περιλαμβάνει την συρραφή του δέρματος με την τεχνική της «πλαστικής» ραφής. Ο αναισθησιολόγος εξουδετερώνει την «μέθη» και ο ασθενής ξυπνάει χωρίς να πονάει γιατί είναι  υπό την επήρεια της επισκληρίδιου αναισθησίας. Μεταφέρεται στο δωμάτιο, σηκώνεται όρθιος χωρίς πόνο σε 1-2 ώρες από την επέμβαση και περπατάει.


Ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα αφού γίνει μια δόση παυσίπονου από το σωληνάκι της επισκληριδίου και πάει πλέον σπίτι του χωρίς καμία ενόχληση.


Έτσι πλέον σήμερα μια «μεγάλη» και βαριά επέμβαση με την κατάλληλη εκλογή πλαστική χειρουργού και αναισθησιολόγου γίνεται μια απλή επέμβαση ρουτίνας, που οδηγεί τον ασθενή σε γρηγορότερη αποθεραπεία και επάνοδο στην ενασχόληση του, χωρίς πόνο και τον φόβο της γενικής αναισθησία με μια τέλεια και γραμμωμένη κοιλιά.


Μαζιώτης Απόστολος
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας