Σάββατο 24 | 02 | 2024
MyLook.gr >> Πρόσωπο >> Λιποαναρρόφηση Λαιμού
Λιποαναρρόφηση Λαιμού

laimos.jpgΚαθώς μεγαλώνουμε, σε ορισμένες περιοχές του σώματός μας συσσωρεύεται λίπος το από οποίο είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε με τη γυμναστική ή τη σωστή διατροφή. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και ο λαιμός. Η συγκέντρωση λίπους στην περιοχή αυτή μπορεί να δημιουργεί τοπικά μια εικόνα ασυμβίβαστη με τη συνολική εικόνα του ατόμου κάνοντας το να δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του. Η επέμβαση μπορεί να σμιλεύσει την εικόνα του λαιμού και να προσφέρει ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια.


Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε λιποαναρρόφηση στο λαιμό οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν μια καλή εισαγωγή στην επέμβαση. Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για τις προσωπικές σας ανάγκες, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό.


Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Το πρόσωπο και ο λαιμός είναι συνήθως τα πρώτα που προσέχουμε στην εμφάνιση ενός ανθρώπου όταν τον γνωρίζουμε. Συνεπώς η αλλαγή της εικόνας της περιοχής αυτής μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στη συνολική εμφάνιση. Ένας σφριγηλός και απαλλαγμένος από περιττό λίπος λαιμός προσδίδει στο πρόσωπο μια πιο νεανική εμφάνιση. Επίσης η επέμβαση αυτή αποτελεί συχνά και το κίνητρο για να συνεχίσει κάποιος την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική για να διατηρηθούν τα αποτελέσματά της. Όσοι καταφεύγουν στη διόρθωση της εμφάνισης του λαιμού αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπορούν να φορέσουν ευκολότερα τα ρούχα και τα κοσμήματα που τους αρέσουν.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη μέθοδο, τους κινδύνους και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος.

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει με μια εξέταση για το συνολικό σας βάρος, την τονικότητα των μυών και του δέρματός σας, την τοπική συγκέντρωση λίπους και τέλος θα καταγράψει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματα της.

Πως γίνεται η λιποαναρρόφηση στο λαιμό;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή στο δέρμα είτε κάτω από το σαγόνι είτε πίσω από τους λοβούς των αυτιών. Στη συνέχεια εισχωρεί ένα πολύ λεπτό σωληνάριο στην περιοχή όπου έχει συγκεντρωθεί το λίπος. Το σωληνάριο αυτό χρησιμεύει στη διάσπαση του λίπους και στη σμίλευση της περιοχής. Το λίπος αφαιρείται με αναρρόφηση αφήνοντας απείραχτα το δέρμα, τους μύες, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασπάσουν το συσσωρευμένο λίπος και να το υγροποιήσουν ώστε να κάνουν ευκολότερη την αφαίρεσή του, να μην προκαλέσουν καμία ζημιά στον περιβάλλοντα ιστό και να μειώσουν το πρήξιμο και τον πόνο μετά την επέμβαση. Τέτοιες μέθοδοι είναι ή τεχνική super-wet κατά την οποία ενίεται στην περιοχή φυσιολογικός ορός που περιέχει τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη (για μείωση και της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης), η τεχνική UAL που διασπά το λίπος με ηχητικά κύματα και η τεχνική tumescent (υψηλής εξοίδησης) κατά την οποία ενίεται στην περιοχή με το περίσσιο λίπος μια μεγάλη δόση αναισθητικού υγρού. Το υγρό κάνει τα κομμάτια του λίπους πιο ογκώδη και σφιχτά διευκολύνοντας έτσι τη διέλευση του σωληναρίου μέσα στο δέρμα κατά την αναρρόφηση του λίπους.

Η τεχνική που θα ακολουθήσει ο γιατρός σας θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες όπως η ακριβής περιοχή που θα γίνει η επέμβαση, η ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί, η εμπειρία του γιατρού και τέλος η δική σας προτίμηση.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί περίπου 1 ώρα ανάλογα με την πολυπλοκότητά της και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτική κλινική. Μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία με ελαφρά ή βαριά νάρκωση ή ολική αναισθησία. Όσο μεγαλύτερη χρονικά προβλέπεται να είναι η επέμβαση τόσο περισσότερη πιθανή είναι η ολική αναισθησία. Ανάλογα με την βαρύτητα της επέμβασης μπορεί να χρειαστεί να μείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ ή να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από κάποιες ώρες.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Η επέμβαση είναι ελαφριάς μορφής, διαρκεί λίγη ώρα και γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Ο πόνος είναι ελάχιστος και υπάρχει ένα ελαφρύ αίσθημα πίεσης.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής αισθάνεται πολύ καλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συγκριτικά με άλλες επεμβάσεις. Ο λαιμός είναι στεγνός για μερικές ημέρες και αισθάνεστε ελαφρύ πόνο και κάψιμο στην περιοχή που είναι πρησμένη. Αν χρειαστεί μπορείτε να ακολουθήσετε μια φαρμακευτική αγωγή για να μειώσετε τα συμπτώματα αυτά. Επίσης μπορεί ο γιατρός να σας χορηγήσει μια αντιβιοτική αλοιφή για να εμποδίσει πιθανή μόλυνση στην περιοχή που έγιναν οι τομές. Τα ράμματα θα αφαιρεθούν σε 7 με 10 ημέρες αν δεν απορροφηθούν από μόνα τους. Θα φορέσετε για λίγες ημέρες έναν επίδεσμο στην περιοχή για να μειωθεί το πρήξιμο και για να κρατήσει το νέο σχήμα του λαιμού σας μέχρι να ανακτήσουν τη λειτουργία τους οι ιστοί. Το μεγαλύτερο μέρος του πρηξίματος θα φύγει μέσα στις πρώτες 3 εβδομάδες. Θα μπορείτε να επιστέψετε στην εργασία σας μέσα σε μια εβδομάδα ή και λιγότερο αν δεν απαιτείται έντονη σωματική καταπόνηση.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ ευχαριστημένοι με το νέο σχήμα του λαιμού τους. Παρά το ότι η επέμβαση δεν μπορεί να αλλάξει την ποιότητα του δέρματος ή τον μυϊκό τόνο και φυσικά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση, ο λαιμός είναι πολύ πιο αδύνατος από πριν και το αποτέλεσμα διατηρείται για αρκετό καιρό.

Αν και ο λαιμός έχει γίνει πιο λεπτός, μπορεί να υπάρχει περιττό δέρμα που δημιουργείται μετά από τη λιποαναρρόφηση και παρά τη χρήση επιδέσμου μπορεί να χαλαρώσει δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί και μια δεύτερη επέμβαση για τη διόρθωση της περιοχής.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της επέμβασης;

Το λίπος αφαιρείται μόνιμα από την περιοχή και έτσι τα αποτελέσματα (σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση) διαρκούν αρκετά χρόνια.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση;

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση είναι το άτομο που:

           Έχει συσσωρευμένο λίπος που δεν μπορεί να φύγει με γυμναστική ή δίαιτα

           Δεν αυξομειώνει συχνά το σωματικό του βάρος

           Έχει σφιχτό και ελαστικό δέρμα

           Επιθυμεί την ανάπλαση της περιοχής και όχι την απώλεια βάρους

           Δεν έχει κάνει προηγούμενη επέμβαση στην περιοχή

           Είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία

           Δεν καπνίζει

           Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες

           Επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση του προσώπου και του λαιμού του

           Είναι ενημερωμένο για το αποτέλεσμα που πρέπει να προσδοκά

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ένα μικρό μέρος μόνο από κριτήρια που ο γιατρός σας θα λάβει υπόψη προκειμένου να αποφασίσετε μαζί για την πραγματοποίηση ή όχι της επέμβασης. Καλό είναι και ο ίδιος ο ασθενής να ζητάει τη γνώμη του γιατρού για το κατά πόσο η επέμβαση του ταιριάζει ή όχι.

Σημαντικό: Εφόσον η φυσιολογική γήρανση επηρεάζει τη σφρηγιλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, τα αποτελέσματα σε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας δεν μπορούν να είναι τόσο εντυπωσιακά όσο σε πιο νέους ασθενείς.

Κίνδυνοι και περιορισμοί:

Η λιποαναρρόφηση στο λαιμό είναι μια επέμβαση και υπόκειται και αυτή σε όλες τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν. Αιματώματα από τις τομές που μπορούν να οδηγήσουν σε πρήξιμο της περιοχής και τη συσσώρευση αίματος κάτω από το δέρμα είναι σχεδόν αναπόφευκτα για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Επίσης υπάρχει και μικρή πιθανότητα μόλυνσης του δέρματος στις περιοχές που έχουν γίνει οι τομές.

Η μέθοδος UAL μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα από την τριβή στο δέρμα ή στα εσωτερικά όργανα. Πιο σοβαρές επιπλοκές είναι πιθανό να συμβούν όταν υπάρχει συνδυασμός και των τριών παρακάτω περιπτώσεων:

           Αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους

           Ο συνδυασμός δυο ή περισσοτέρων επεμβάσεων συγχρόνως

           Η γενική αναισθησία

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν αν ο πλαστικός χειρουργός είναι έμπειρος και ακολουθήσει σωστά όλους τους ιατρικούς κανόνες και φυσικά αν ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του πριν και μετά την επέμβαση.

Πρέπει να:

Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε

Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων

Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση

Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση