Δευτέρα 15 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Πρόσωπο >> Γενειοπλαστική
Γενειοπλαστική

geneioplastiki.jpgΤο σχήμα των οστών του προσώπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση. Για την περιοχή του σαγονιού, ειδικά ενθέματα μπορούν να βοηθήσουν στον καλύτερο σχηματισμό του κάτω μέρους του προσώπου δίνοντας μια συμμετρική και γοητευτική εμφάνιση. Η γενειοπλαστική, όπως ονομάζεται η επέμβαση, γίνεται συνήθως σε συνδυασμό με τη ρινοπλαστική για να γίνουν συμμετρικές οι αναλογίες του προσώπου.

 

Τα ενθέματα για την περιοχή του σαγονιού έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Είναι φτιαγμένα από στερεά και ημι-στερεά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια με επιτυχία. Παρά τη μεγάλη διαφορά μετά την επέμβαση, το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσιολογικό. Μάλιστα τις περισσότερες φορές όσοι προχώρησαν στην επέμβαση αυτή δήλωσαν ότι οι γύρω τους έλεγαν ότι δείχνουν πολύ ομορφότεροι χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς το λόγο.

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε γενειοπλαστική οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν μια καλή εισαγωγή στη επέμβαση. Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για τις προσωπικές σας ανάγκες, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό.


Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Τα ενθέματα αυξάνουν τον όγκο στην περιοχή του σαγονιού και στο πηγούνι. Με τον τρόπο αυτό διορθώνονται πιθανά προβλήματα όπως ένα ατροφικό πηγούνι ή χαλαρωμένο δέρμα της περιοχής και παράλληλα δίνεται μια πιο συμμετρική και ελκυστική εμφάνιση για όλο το πρόσωπο.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη μέθοδο, τους κινδύνους και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος.

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει με μια εξέταση για να έχει μια πλήρη εικόνα της γενικής σας υγείας, του δέρματός σας καθώς και της δομής του προσώπου σας. Επίσης θα σας ζητήσει να του δώσετε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό καθώς και όλες τις πληροφορίες σχετικές με το αν και τι φάρμακα παίρνετε. Είναι σημαντικό να αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές παλιότερες ουλές στην περιοχή καθώς και πιθανό τραυματισμό της.

Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματα της.

Πως γίνεται η γενειοπλαστική;

Για να διορθωθεί το σαγόνι, τις περισσότερες φορές γίνεται μια τομή κάτω από το κάτω χείλος ή κάτω από το σαγόνι. Στη συνέχεια εισάγεται στο σαγόνι το ένθεμα που έχει επιλεγεί. Είτε η τομή έχει γίνει μέσα στο στόμα είτε εξωτερικά, χρησιμοποιούνται ράμματα για να κλείσει, τα οποία στη συνέχεια απορροφώνται μόνα τους ή αφαιρούνται. Τελειώνοντας η επέμβαση ο γιατρός τυλίγει με γάζες την περιοχή για να αποφευχθεί η πιθανότητα πρηξίματος.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο. Συχνά απαιτείται και μια διανυκτέρευση του ασθενούς στο νοσοκομείο ώστε να παρακολουθείται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Το πόσο θα πονέσει η επέμβαση εξαρτάται από τη μέθοδο που θα ακολουθήσει ο γιατρός και από τις αντοχές κάθε ατόμου. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση η περιοχή θα είναι σκληρή, πρησμένη και γενικά θα προκαλεί ενόχληση στον ασθενή για τις πρώτες ημέρες και ίσως χρειαστεί και η λήψη παυσίπονων για την αντιμετώπισή της. Η κίνηση του στόματος θα γίνεται με κάποια δυσκολία στην αρχή. Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι τις πρώτες ημέρες. Αν έχουν γίνει τομές στο εσωτερικό του στόματος ίσως για τις πρώτες ημέρες να πρέπει να ακολουθήσετε δίαιτα με υγρά έως ότου επουλωθεί η περιοχή και εκλείψουν οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ράμματα από την επαφή τους με σταθερή τροφή.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Τα ράμματα στο στόμα λιώνουν σε περίπου 10 ημέρες. Επίσης το πρήξιμο υποχωρεί γρήγορα ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του ενθέματος που έχει τοποθετηθεί.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Λόγω του πρηξίματος της περιοχής τα πλήρη αποτελέσματα της επέμβασης ίσως εμφανιστούν μετά από 2 έως 3 μήνες. Οι ουλές συνήθως είναι καλά καλυμμένες και δεν είναι ορατές.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση;

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση είναι το άτομο που:

           Επιθυμεί να προσθέσει έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του, κυρίως στο άνω μέρος

           Είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία

           Έχει κατανοήσει τη διαδικασία επούλωσης

           Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες

           Έχει κατανοήσει τους περιορισμούς που θέτει η επέμβαση για λίγο καιρό

           Δεν είναι αλλεργικό στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ένθεμα

           Είναι ενημερωμένο για το αποτέλεσμα που πρέπει να προσδοκά

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ένα μικρό μέρος μόνο από κριτήρια που ο γιατρός σας θα λάβει υπόψη προκειμένου να αποφασίσετε μαζί για την πραγματοποίηση ή όχι της επέμβασης. Καλό είναι και ο ίδιος ο ασθενής να ζητάει τη γνώμη του γιατρού για το κατά πόσο η επέμβαση του ταιριάζει.

Κίνδυνοι και περιορισμοί:

Σπάνια είναι η εμφάνιση σημαντικών επιπλοκών μετά από η γενειοπλαστική. Όπως συμβαίνει όμως με κάθε επέμβαση, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μόλυνσης ή αντίδρασης του οργανισμού στην αναισθησία. Αν μολυνθεί η περιοχή χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι αναγκαία η αφαίρεση του ενθέματος και η αντικατάστασή του. Μια άλλη επιπλοκή είναι η λανθασμένη τοποθέτησή του οπότε και θα χρειαστεί νέα επέμβαση για τη σωστή επανατοποθέτηση. Η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια της επέμβασης.

Πρέπει να:

Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε

Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση όλων των προϊόντων για τα μαλλιά σας

Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση

Αναφέρετε στο γιατρό σας αν ποτέ στο παρελθόν είχατε:

Προβλήματα με το θυρεοειδή σας

Ξηρότητα στα μάτια

Αυξημένη αρτηριακή πίεση ή άλλες επιπλοκές στο κυκλοφορικό

Καρδιαγγειακά προβλήματα

Διαβήτη

Οφθαλμολογικά προβλήματα