Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Ήλιος και Προστασία >> Τατουάζ και μαύρισμα
Τατουάζ και μαύρισμα
2/6/2009


tatoo_article.jpgΓια τους περισσότερους, καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο και μαύρισμα. Όλοι θέλουν να απαλλαχθούν από το άσπρο χρώμα στο δέρμα τους και να μαυρίσουν. Όμως αν έχετε τατουάζ, ο συνδυασμός της μελάνης που περιέχεται σε αυτό με τον ήλιο μπορεί να καταλήξει στον αποχρωματισμό του τατουάζ. Επίσης, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο τατουάζ καλό θα είναι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα ειδικά αν σκοπεύουν να μη στερηθούν την ηλιοθεραπεία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι γίνεται λοιπόν με τα τατουάζ και την ηλιοθεραπεία; Το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να «χαλάσετε» το τατουάζ στον ήλιο. Να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται το τατουάζ στον ήλιο χωρίς προστασία, τόσο γρηγορότερα θα αρχίσουν τα χρώματά του να ξεθωριάζουν. Οφείλετε λοιπόν να το προστατέψετε εφαρμόζοντας στην περιοχή αρκετή ποσότητα αντηλιακού και κυρίως να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή κάθε 2 ώρες. 
 
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το τεχνητό μαύρισμα μπορεί να επιφέρει τα ίδια ή ακόμα και χειρότερα αποτελέσματα στο χρώμα του τατουάζ σας. Οι ακτίνες UV είναι πολύ πιο συγκεντρωμένες και κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε τεχνητό μαύρισμα αλλά ότι πρέπει να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως και στην παραλία.
 
Ακόμα και αν δε σκοπεύετε να κάνετε ηλιοθεραπεία ή να προχωρήσετε σε τεχνητό μαύρισμα, οφείλετε να προστατεύετε το τατουάζ σας όταν αυτό εκτίθεται στις ηλιακές ακτίνες με αντηλιακή προστασία ή φορώντας ρούχα και μένοντας στη σκιά όποτε είναι εφικτό.
 
Τι γίνεται όμως αν αποφασίσετε να κάνετε ένα νέο τατουάζ μέσα στο καλοκαίρι; Πρέπει να ακολουθήσετε πιστά όλες τις οδηγίες για το τι να κάνετε την περίοδο της επούλωσης της περιοχής. Φροντίστε να έχετε το νέο σας τατουάζ καλυμμένο για τις πρώτες 2 εβδομάδες και κρατήστε το έτσι μέχρι να ξεφλουδίσει τελείως η περιοχή και να σχηματιστεί νέα επιδερμίδα προτού εφαρμόσετε αντηλιακό. Ποτέ μη βάζετε αντηλιακό σε ένα φρέσκο τατουάζ! Να θυμάστε ότι για τα περισσότερα τατουάζ το δέρμα χρειάζεται περίπου 3 μήνες μέχρι να επουλωθεί πλήρως. Καλό θα ήταν να αναβάλλετε το νέο σας τατουάζ για μετά το καλοκαίρι αν σκοπεύετε να βγείτε στην παραλία. Προγραμματίστε λοιπόν σωστά την όλη διαδικασία και κάντε το νέο σας τατουάζ κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν η προστασία του θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Πηγή: Academy Of Dermatology (USA)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας