Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Ήλιος και Προστασία >> Νέα σήμανση στα αντηλιακά
Νέα σήμανση στα αντηλιακά


Simansi_gia_antiliaka.jpgΜετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλα τα αντηλιακά θα αναγράφουν νέα σήμανση όσον αφορά την προστασία που προσφέρουν από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA & UVB.


Και τα 2 είδη ακτινοβολίας είναι εξίσου επικίνδυνα για το δέρμα μας μια και ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει από ένα απλό έγκαυμα μέχρι και καρκίνο του δέρματος.


Η προστασία που παρείχαν τα αντηλιακά μέχρι σήμερα ήταν επαρκής για την UVB (στην οποία οφείλονται τα ηλιακά εγκαύματα) αλλά όχι εξίσου επαρκής και για την UVA στην οποία οφείλεται η γήρανση του δέρματος. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες νόρμες της Ε.Ε. θα υπάρχει σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα μια τυποποιημένη σφραγίδα UVA στην οποία θα αναγράφεται η προστασία που παρέχεται από την βλαβερή UVA ακτινοβολία.


Οι δείκτες θα ξεκινούν από το 6 και το 10 το οποίο θα υποδηλώνει χαμηλή προστασία, θα συνεχίζουν με 15, 20, 25 και 30 που αναφέρονται σε μεσαία προστασία και φτάνουν μέχρι και πάνω από 50 για υψηλή προστασία.


Έτσι λοιπόν θα πρέπει πλέον να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των αντηλιακών προτού τα χρησιμοποιήσουμε αφού πλέον θα αναγράφεται ο δείκτης SPF (προστασία από τις ακτίνες UVB) και ο βαθμός προστασίας UVA.

Πηγή: ec.europa.eu/health-eu

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας