Πέμπτη 25 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Σημάδια του χρόνου: Προσέχουμε για να μην έχουμε...
Σημάδια του χρόνου: Προσέχουμε για να μην έχουμε...


simadia_tou_xronou.jpgΗ σύγχρονη γυναίκα, από την εφηβικά της χρόνια, δέχεται πολλά ερεθίσματα που την κατευθύνουν σε διάφορους τρόπους για τη βελτίωση της εμφάνισής της. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ερεθισμάτων είναι να προκαλούν συχνά σύγχυση σχετικά με το πότε πρέπει να κάνει τι, αν μια θεραπεία είναι κατάλληλη για αυτήν, ποιόν γιατρό πρέπει να διαλέξει, αν ταιριάζει στην ηλικία της κτλ...

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να υπαγορεύει σε μια γυναίκα τι και πότε πρέπει να κάνει κάτι για να καταπολεμήσει τα σημάδια του χρόνου. Η απόφασή της βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων που καταλήγουν σε μια απόφαση βασισμένη σε υποκειμενικά κριτήρια.

Ο γενικός κανόνας βρίσκει εφαρμογή και στα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα μας: η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή.

Αυτό αρχίζει να το συνειδητοποιεί ο σύγχρονος άνθρωπος και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άντρες φροντίζουν το δέρμα τους σε νεότερη ηλικία λειτουργώντας προληπτικά. Σε αυτό συμβάλλουν και οι σύγχρονες μη χειρουργικές μέθοδοι της αισθητικής ιατρικής (ΒΟΤΟΧ, χημικό peeling, υαλουρονικό, microdermabrasion) που διαρκούν ελάχιστο χρόνο, έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και οι αλλαγές που επιφέρουν ανανεώνουν την εμφάνιση χωρίς να την αλλάζουν. Οι νέοι σήμερα συμφωνούν ότι είναι προτιμότερο να κάνουν λίγα πράγματα από νωρίς για να διατηρήσουν τη νεανική τους όψη παρά να καταφύγουν σε ένα μεγάλο χειρουργείο αργότερα για να αλλάξουν τα εμφανή σημάδια του χρόνου.

Μαρτυρίες ασθενών παρουσιάζουν ανάγλυφα τη νέα αυτή τάση:

Η Ιφιγένεια Κ., 35 ετών, ήταν δυσαρεστημένη με τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια της, κάνοντας το πρόσωπό της να δείχνει γερασμένο σε σχέση με την ηλικία της. «Κοιτούσα κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες μου από διακοπές και δεν πίστευα πόσο μεγαλύτερη δείχνω λόγω των ρυτίδων που είχα όταν γελούσα» λέει η ίδια «το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου ήταν η ιατρική συμβουλή που με διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσα να έχω θεαματικά αποτελέσματα με πολύ απλό τρόπο». Η Ιφιγένεια αποφάσισε να κάνει ΒΟΤΟΧ και απόλαυσε τα αποτελέσματα της θεραπείας στο πρόσωπό της: «Τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλοι οι γύρω μου σχολιάζουν πολύ θετικά την εμφάνισή μου πλέον τονίζοντάς μου πόσο φρέσκια και χαρούμενη δείχνω. Και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή πόνο. Είμαι πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου».

Παρόμοια άποψη εκφράζει και η Μαρία Κ., 43 ετών: «Στη δουλειά μου η εμφάνιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο καθώς συνεργάζομαι καθημερινά με πολλούς πελάτες οι οποίοι δε θέλουν να βλέπουν μια κουρασμένη και γεμάτη ρυτίδες γυναίκα. Μετά από συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό κατέληξα στην απόφαση να κάνω κάτι για να ανανεώσω την εμφάνισή μου. Προχώρησα στη μέθοδο της δερμοαπόξεσης για να απαλλαγώ από τα σημάδια στο δέρμα μου που είχαν παραμείνει από την ακμή. Συνδυαστικά επέλεξα τη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ για τις ρυτίδες στο μέτωπό μου και το υαλουρονικό οξύ για τις βαθιές ρυτίδες στο κάτω μέρος του προσώπου μου». Το τελικό αποτέλεσμα έκανε τη Μαρία πολύ χαρούμενη: «Βλέπω διαφορά στην αντιμετώπιση που είχα ενδοεταιρικά αλλά και από τους πελάτες μετά την ανανέωση της εμφάνισής μου. Δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική στάση των ίδιων συναδέλφων προς εμένα αν βελτιωνόταν η εμφάνισή μου αλλά τελικά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σήμερα από ότι ήταν πριν 6 μήνες. Είμαι σίγουρη ότι έκανα το σωστό για εμένα και το ίδιο θα σύστηνα σε κάθε γυναίκα της ηλικίας μου!»

Επιλέξτε μια από τις θεραπείες στην αριστερή στήλη της σελίδας, διαβάστε περισσότερα για τις μη χειρουργικές θεραπείες που προσφέρει σήμερα η αισθητική ιατρική και επιλέξτε όποια θεωρείτε ότι ταιριάζει στα δικά σας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας