Πέμπτη 18 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> 10 τρόποι για να ελέγξετε το στρες
10 τρόποι για να ελέγξετε το στρες
17/4/2013


10 τρόποι να μειώσετε το στρες και να αναζωογονηθείτε

Μειώστε το αλάτι
salt.jpg

Νιώθετε τυμπανισμό; Το αλάτι μπορεί να είναι εν μέρει ο ένοχος. Η υψηλή κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Και αυτό μπορεί να συμβάλλει στην υψηλή πίεση του αίματος. Μειώστε το αλάτι επιλέγοντας φρέσκα (όχι κονσερβοποιημένα ή επεξεργασμένα) τρόφιμα και πειραματιστείτε με άλλα καρυκεύματα, όπως η σκόνη κάρυ, το σκόρδο, το κύμινο, δεντρολίβανο κτλ. Θα διευρύνει τους ορίζοντές της  μαγειρικής σας και θα διαπιστώσετε ότι σύντομα θα νιώθετε περισσότερη ενέργεια.


stairs.jpg

Αγχωμένοι; Ανεβείτε σκάλες
Όταν αισθάνεστε άγχος ή θυμό, είναι εύκολο να επιλέξτε μια γλυκιά λιχουδιά, να καπνίσετε ένα τσιγάρο, ή να πιείτε έναν καφέ για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Το ιδανικό αντίδοτο; Άσκηση. Την επόμενη φορά που είστε αγχωμένοι, ασκηθείτε ή ανεβείτε μια σκάλα (ή δύο) ή κάντε ένα γρήγορο περίπατο - μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και 10 λεπτά άσκησης μπορεί να σας προσφέρει πνευματική τόνωση.

sweet2.jpg

Αφήστε κάτω τις λιχουδιές
Χειρίζεστε το άγχος με την κατανάλωση μιας λιχουδιάς; Συχνά, επιλέγετε τις εύκολες λύσεις τροφίμων και όχι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αλλά όταν αυτή η επιθυμία σας για επεξεργασμένους υδατάνθρακες ή τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα σας περάσει, θα σας αφήσει μια υποτονική διάθεση. Επίσης, αυτές οι επιπλέον θερμίδες μπορούν να σας προσθέσουν και περιττά κιλά - αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας. Έτσι, την επόμενη φορά που αισθάνεστε ανήσυχοι και αγχωμένοι, αγνοείστε εντελώς τις γλυκές επιλογές. Δοκιμάστε να φάτε ένα μήλο ή απλά πάρτε 10 βαθιές αναπνοές.

sleep.jpg

Μην χάνετε τον ύπνο
Αποφυγετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, με τον ύπνο. Οι ειδικοί συστήνουν 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να επαναφορτίσετε τον οργανισμό σας και να μειώσετε το άγχος. Έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε; Μην πίνετε καφέ μετά το μεσημέρι. Αποφύγετε την άσκηση δύο ώρες πριν τον ύπνο. Κάντε το υπνοδωμάτιό σας έναν ήρεμο χώρο για ύπνο - χωρίς τηλεοράσεις, κατοικίδια ζώα, ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό ή άλλους περισπασμούς. Εάν αυτές οι συμβουλές δεν σας βοήθησαν, μιλήστε με το γιατρό σας.

alwinh_with_dog.jpg

Βγείτε από την ρουτίνα
Κάντε μικρές αλλαγές, με μια αλλαγή στο καθημερινό σας πρόγραμμα ή δοκιμάστε κάτι νέο - όπως συμβαίνει με την αλλαγή στο χτένισμα σας - μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και τη διάθεσή σας. Οδηγήστε από μια νέα διαδρομή για την δουλειά, επιλέξτε διαφορετικό δρόμο όταν βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα, ή ετοιμάστε κάτι άλλο για πρωινό, διάφορε μικρές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα με νέα οπτική. Επιλέξτε αρχικά μια μικρή και εύκολη αλλαγή για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

walk.jpg

Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο
Δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες στο γυμναστήριο - ακόμη και μια μικρή κίνηση μπορεί ενεργοποιήσει το σώμα σας και να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την ενέργειά σας. Μια απλή βόλτα γύρω από το τετράγωνο της γειτονιάς σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας. Επίσης ασκήσεις που περιλαμβάνουν ένα είδος διαλογισμού - όπως η γιόγκα ή το tai chi - μπορούν να σας βοηθήσουν επαναφορτίσετε το σώμα σας και το μυαλό σας.

eating_fruits.jpg

Φάτε περισσότερες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι γρηγορότερα, έτσι ώστε να τρώτε λιγότερο και να χάσετε βάρος. Καταναλώνοντας φυτικές ίνες, επίσης κάνετε καλό και στην καρδιά σας. Έτσι, από τα οφέλη και μόνο για την υγεία σας, οι φυτικές ίνες μπορούν σας βοηθήσουν να ανησυχείτε για λιγότερα πράγματα! Τα καλά νέα είναι ότι οι φυτικές ίνες είναι διαθέσιμες σε πολλές νόστιμες μορφές, από η βρώμη, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, όπως τα μήλα, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες και τα λαχανικά.

present.jpg

Επικεντρωθείτε στο παρόν
Το να έχετε επίγνωση του πού βρίσκεστε και τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή - ορισμένοι το αποκαλούν συνειδητότητα - μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, από το να φθείρεστε για το τι μπορεί να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αφήστε τις σκέψεις για το παρελθόν ή το μέλλον, και επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή. Αν το μυαλό σας περιπλανιέται, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε πάλι στο παρόν.

doctor.jpg

Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας
Το έχουμε κάνει όλοι – αγνοούμε έναν έντονο πονοκέφαλο, επίμονους πόνους στους ώμους, ή έντονο βήχα. Αλλά τα συνεχιζόμενα προβλήματα υγείας μπορεί να μειώσουν τη ζωτικότητα μας. Επιλύστε τα οποιαδήποτε θέματα στην υγεία σας, που μπορεί να σας απασχολούν, πηγαίνοντας στον γιατρό.

crossword.jpg

Θρέψτε το μυαλό σας
Μερικές φορές η απάντηση όταν έχετε πολλά στο μυαλό σας είναι να κάνετε κάτι που βοηθά το μυαλό σας να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό. Διευρύνετε τα πνευματικά σας όρια ακούγοντας  μια διάλεξη που μπορεί να σας βοηθήσει, λύστε ένα σταυρόλεξο, ή διαβάστε ένα βιβλίο ή βρείτε ένα νέο χόμπι που σας ενεργοποιεί σωματικά και διανοητικά, από κηπουρική ως πεζοπορία, ή οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί.

Πηγή:www.webmed.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας