Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Όμορφα και ζουμερά χείλη
Όμορφα και ζουμερά χείλη
24/4/2013


1. Διαβάστε τις ετικέτες των προϊόντων για τα χείλη

lipbalm.jpg
Να ελέγχετε την ετικέτα των μαλακτικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε για τα χείλη σας. Να φροντίζετε το προϊόν που επιλέγετε να έχει αντηλιακή προστασία , όπως συνιστά η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας  το lip balm που επιλέγετε να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο.

"Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν parabens και αρώματα, που μπορεί να ερεθίσουν τα χείλη σας", λέει ο Ranella Hirsch, MD, Δερματολόγος στην Βοστώνη. Επίσης, αν έχετε την τάση για σκασμένα χείλη, μπορεί να χρειαστεί να αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν καμφορά και μενθόλη, που μπορούν να στεγνώσουν τα χείλη σας. Αντ 'αυτού, ψάξτε για τα συστατικά που βοηθούν τα χείλη σας να διατηρηθούν ενυδατωμένα. Τέτοια συστατικά είναι η γλυκερίνη, η αλόη, το γαλακτικό οξύ, και η σορβιτόλη. Επίσης η λανολίνη και το κερί μέλισσας μαλακώνουν τα χείλη άμεσα και αποτελεσματικά.

2. Απολέπιση 

lip_exfoliate.jpg
Πιθανόν να κάνετε ήδη απολέπιση στο πρόσωπο και στο σώμα σας. Γνωρίζετε όμως πως η απολέπιση μπορεί να ωφελήσει τα χείλη σας, πάρα πολύ; Ανακατέψτε λίγη ζάχαρη με μέλι (το μέλι βοηθά να κολλήσει η ζάχαρη), απλώστε το στα χείλη σας και τρίψτε τα απαλά, με μικρές κυκλικές κινήσεις. "Η απολέπιση στα επιφανειακά επιδερμικά κύτταρα μπορεί να βοηθήσει στην αναπαραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης των χειλιών", λέει ο Neil Sadick, MD, Δερματολόγος στην Νέα Υόρκη. Τελειώστε την περιποίηση σκουπίζοντας τα χείλη σας με ένα υγρό πανί και εφαρμόστε κατόπιν ένα μαλακτικό για τα χείλη.

3. Δώστε ένταση

lips_filler2.jpg
Τα σαρκώδη πλούσια χείλη μας κολακεύουν και αναμφισβήτητα όλες οι γυναίκες τα θέλουν. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για να δώσετε ένταση στα χείλη σας με ένα πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. "Τα  Fillers υαλουρονικού οξέος είναι η λύση σας, το filler εγχέεται εσωτερικά στα  χείλη, προσφέροντας τους όγκο, ενώ πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία που πραγματοποιείται στο ιατρείο", λέει η Τίνα Alster, MD, διευθυντής του Ινστιτούτου Δερματολογικής Χειρουργικής με Laser στην Ουάσιγκτον.  Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν επίσης συνδυαστικές θεραπείες – με υαλουρονικό οξύ και Botox - για πιο φυσική όψη αναζωογόνησης τόσο στα χείλη όσο και στο πρόσωπο, μας αναφέρει η Hirsch. Υπάρχουν επίσης και τα lip gloss που προσφέρουν μια προσωρινή ένταση στα χείλη σας με την βοήθεια του μακιγιάζ. 

4. Μην καπνίζετε

lips_smoking.jpg
Μελέτες έχουν συνδέσει το κάπνισμα με την πρόωρη γήρανση του δέρματος. "Το κάπνισμα επιταχύνει την καταστροφή των κυττάρων του δέρματος και την μείωση του κολλαγόνου, το οποίο οδηγεί σε ρυτίδες," λέει η Hirsch. Επομένως αφήστε τα τσιγάρα και φροντίστε τα χείλη σας.



Πηγή: www.webmd.com
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας