Παρασκευή 26 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Φάρμακο για μεγαλύτερες βλεφαρίδες
Φάρμακο για μεγαλύτερες βλεφαρίδες
5/2/2009


radiesse_eyelashes.jpgΤο μήκος των βλεφαρίδων αποτελεί μια από τις πιο συνήθεις γυναικείες ανησυχίες και οι επιταγές της μόδας σήμερα απαιτούν πυκνές βλεφαρίδες με μεγάλο μήκος. Πολλές μέθοδοι εφαρμόζονται για τη βελτίωση της εμφάνισής τους, πολλά κοσμετικά προϊόντα στοχεύουν στο τονισμό της βλεφαρίδας και του όγκου της. Επίσης υπάρχουν και τα extensions που αποτελούν ημι-μόνιμες βλεφαρίδες που εφαρμόζονται επάνω από τη φυσική βλεφαρίδα της γυναίκας και αυξάνουν το μήκος και τον όγκο της.


Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας τρόπος ιατρικής αντιμετώπισης της γυναικείας αυτής ανησυχίας. Όμως ίσως αυτό να αλλάξει σύντομα. Το FDA (Οργανισμός Υγείας των ΗΠΑ) έδωσε έγκριση πρόσφατα σε ένα φάρμακο που βοηθάει στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, το LATISSE. Το φάρμακο αυτό το παράγει η αμερικανική εταιρία Allergan που παράγει και το γνήσιο botox. Το φάρμακο αυτό βοηθάει στην αύξηση του  μήκους και του όγκου των βλεφαρίδων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2009. Η τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 120$ για μια θεραπεία ενός μήνα. Σύμφωνα με την Allergan τα αποτελέσματα του φαρμάκου ολοκληρώνονται σε 4 μήνες από την έναρξη της αγωγής. 


Οι μελέτες για την εφαρμογή της ουσίας bimatoprost για την επιμήκυνση και την πύκνωση των βλεφαρίδων ξεκίνησαν όταν παρατηρήθηκε αύξηση του όγκου των βλεφαρίδων στους χρήστες του Lumigan που περιέχει τη ίδια δραστική ουσία.


Σύμφωνα με τον Scott Whitcup M.D., αντιπρόεδρο της έρευνας και ανάπτυξης της :«Πρόσφατα εμφανίστηκαν στην αγορά μη εγκεκριμένα προϊόντα που περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες και υπόσχονται αύξηση του όγκου και του μήκους των βλεφαρίδων. Το LATISSE αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο από τον FDA για τη χρήση αυτή και θα κυκλοφορήσει όπως όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στις ΗΠΑ».


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία αυτή και το φάρμακο μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο web-site : www.latisse.com


Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προτροπή για να προχωρήσει κάποιος στη θεραπεία που περιγράφεται. Το φάρμακο αυτό περιέχει την ίδια δραστική ουσία bimatoprost με το φάρμακο Lumigan που χορηγείται για το γλαύκωμα. Οι παρενέργειες δεν έχουν γίνει ακόμα όλες γνωστές και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί,  να τηρήσουμε στάση αναμονής και φυσικά να μην προχωρήσουμε στη χρήση του φαρμάκου χωρίς ιατρική συμβουλή.


(Source: Allergan Press Release)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας