Παρασκευή 19 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Συμβουλές ομορφιάς μετά τις διακοπές
Συμβουλές ομορφιάς μετά τις διακοπές
15/9/2009


Σε συζήτηση μαζί μας, η  κ.Τάκη εξηγεί στους φίλους και τις φίλες του mylook.gr τις μεθόδους ανανέωσης που ενδείκνυνται αυτή την εποχή.

autumn1.jpgΗ πιο διαδεδομένη θεραπεία για το φθινόπωρο είναι το χημικό πήλινγκ που κάνει απολέπιση και ανανεώνει την επιδερμίδα. Σήμερα εφαρμόζουμε πιο συχνά πήλινγκ που προκαλούν ελεγχόμενο  έγκαυμα της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας. Η εφαρμογή του γίνεται δίχως νάρκωση, δεν πονάει και διαρκεί ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, από 10 έως 20 λεπτά. Τις επόμενες μέρες θα εμφανιστεί μικρή απολέπιση της επιδερμίδας η οποία αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη ενυδάτωση και έτσι δεν γίνεται ιδιαίτερα εμφανής.
 
-Τι ακριβώς επιτυγχάνεται με το πήλινγκ και πόσες εφαρμογές χρειάζονται;

Με το χημικό peeling έχουμε βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται το ίδιο και οι σκούρες κηλίδες. Συχνά απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής 2 έως 3 φορές για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

-Τι άλλο θα προτείνατε για θεραπεία ανανέωσης;

Η σωστή ενυδάτωση είναι βασική προϋπόθεση για να διατηρήσει το δέρμα την ελαστικότητα, τη λάμψη και τον όγκο του. Μπορούμε να πετύχουμε extra ενυδάτωση με την μέθοδο της μεσοθεραπείας δηλαδή την χορήγηση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων ενδοδερμικά με ειδική συσκευή σχεδιασμένη για αυτόν το λόγο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια περιοχή του σώματος έχει ανάγκη ανανέωσης ( πρόσωπο, χέρια ,ντεκολτέ κ. α. )

- Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος της μεσοθεραπείας και τι αποτελέσματα έχει;

Είναι απολύτως ασφαλής μέθοδος. Οι πολυβιταμίνες που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένες και εγκεκριμένες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Συνήθως χρειάζονται 2 με 3 συνεδρίες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Η επανάληψη με μια συνεδρία ανά εξάμηνο προλαμβάνει την φθορά του χρόνου και λειτουργεί προληπτικά.( η συντήρηση του αποτελέσματος της extra ενυδάτωσης  επιτυγχάνεται με την επανάληψη μιας και μόνο συνεδρίας ανά εξάμηνο )

Επίσης αξίζει να αναφερθώ στη μέθοδο του needling, μια άλλη μέθοδος μεσοθεραπείας που μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι. Το needling έρχεται να δώσει λύση ανώδυνα στην αντιγήρανση.
Πρόκειται για μία καινούργια μέθοδο ανάπλασης που στόχο έχει την βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος παράγοντας νέο κολλαγόνο. Παράλληλα μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις ουλές από ακμή ενώ βελτιώνει την όψη και τη χροιά του δέρματος.
Η μέθοδος εφαρμόζεται με την χρήση της συσκευής του Roll-cit. Πρόκειται για μία συσκευή με την μορφή κυλίνδρου που στην επιφάνειά της περιέχει μικροσκοπικές βελόνες. Με την εφαρμογή του πάνω στο δέρμα η βελόνα εισέρχεται μέσα στην επιδερμίδα δίχως να την καταστρέφει ενώ όταν εξέρχεται, η οπή που έχει δημιουργηθεί κλείνει αμέσως. Ο απειροελάχιστος αυτός τραυματισμός του δέρματος επιφέρει και την ανάπλασή του και αυτό διότι με τον τραυματισμό αυτό διεγείρονται όλοι οι μηχανισμοί της επούλωσης και δημιουργείται  νέο κολλαγόνο.
Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά την πρώτη εβδομάδα και ολοκληρώνονται μετά από 2 μήνες.
Η εφαρμογή του γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία ( εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ). Μπορεί να επαναληφθεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Η ίδια συσκευή κυκλοφορεί και για χρήση στο σπίτι ( home mesotherapy ).

- Ποια η γνώμη σας για τα ενέσιμα υλικά όπως το botox  και το υαλουρονικό;

Το Botox αποτελεί την πιο διαδεδομένη θεραπεία της εξάλειψης των ρυτίδων έκφρασης.
Πρόκειται για πρωτεϊνικό σύμπλοκο που παράγεται από την Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α. Όταν η τοξίνη αυτή ενίεται στον μυ εμποδίζει παροδικά την μεταφορά εντολών που προκαλούν την εκούσια σύσπαση των μυών.

Το Botox ενίεται  σε συγκεκριμένα σημεία  όπως στο  μέτωπο, το μεσόφρυο, στα μάτια , αλλά και στο λαιμό. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για το υπόλοιπο πρόσωπο.
Η εφαρμογή του διαρκεί 10 έως 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται αναισθησία. Η αίσθηση είναι σαν ένα τσίμπημα κουνουπιού. Η επιστροφή στις δραστηριότητες σας είναι άμεση.
Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά και γίνονται ορατά σταδιακά μετά τις 3-4 πρώτες ημέρες με το μέγιστο αυτών σε 2 με 3 εβδομάδες. Έτσι τίποτα δεν προδίδει το είδος της θεραπείας. To Botox προσφέρει μία ανανεωμένη και πιο ξεκούραστη εμφάνιση.
Η επανάληψη γίνεται κάθε 6 μήνες  ενώ στην περίπτωση που διακόψουμε την θεραπεία, οι ρυτίδες επανεμφανίζονται και σταδιακά το πρόσωπο θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Το υαλουρονικό οξύ είναι συστατικό του δέρματός μας. Έχει την ιδιότητα να προσελκύει νερό. Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή του μειώνεται με αποτέλεσμα να χάνουμε όγκο, το δέρμα να λεπταίνει, να χάνει την ελαστικότητά του και να δημιουργεί τις ρυτίδες.
Το Juvederm ULTRA και το Restylane είναι οι πιο διαδεδομένες εμπορικές ονομασίες του υαλουρονικού οξέως είναι προϊόντα μη ζωικής προέλευσης και για τον λόγο αυτό είναι ασφαλή. Δηλαδή αποφεύγεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών αλλά και αλλεργικής αντίδρασης. Μάλιστα το Juvederm Ultra περιέχει και ένα μικρό ποσοστό λιδοκαΐνης, γεγονός που κάνει τη θεραπεία ανώδυνη.
Η εφαρμογή του είναι απλή, δεν απαιτείται νάρκωση ενώ τα αποτελέσματα  είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Το προϊόν ενίεται στις ρυτίδες οι οποίες γεμίζουν δεσμεύοντας νερό (αλλά και σε  περιοχές που χρειαζόμαστε όγκο όπως τα ζυγωματικά). Επίσης χρησιμοποιείται και για το περίγραμμα των χειλιών.
Έχουμε 100% φυσικό αποτέλεσμα και η δε διάρκεια αυτού είναι ανάλογα με την περιοχή και την περίπτωση, από 6 έως 18 μήνες ή και περισσότερο.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι συνδυάζουν θεαματικά αποτελέσματα, ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.


Χριστίνα Τάκη
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας