Πέμπτη 18 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Μείωση λιπαρότητας με ΒΟΤΟΧ
Μείωση λιπαρότητας με ΒΟΤΟΧ
7/1/2009


new_botox_listing.jpgΌλοι γνωρίζουν το botox που αποτελεί την πιο δημοφιλή θεραπεία ενάντια στις ρυτίδες έκφρασης. Νέες μελέτες δείχνουν ότι το botox συμβάλλει και στο γυαλιστερό και πορσελάνινο δέρμα, απαλλαγμένο από τους πόρους και τη λιπαρότητά του.     

Ο αμερικάνος πλαστικός χειρουργός Dr. Kamran Jafri έχει αναπτύξει έναν νέο τρόπο χρήσης του botox: «Στην περιοχή των ζυγωματικών συνήθως παρατηρούνται μεγάλοι πόροι που προκαλούν μεγάλη λιπαρότητα στο δέρμα του προσώπου», σημειώνει. Μια ενδελεχής εξέταση του δέρματος επιβεβαιώνει το πρόβλημα αυτό και η λύση είναι η διαδερμική χρήση του botox η οποία διαφέρει από την κλασική του χρήση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

«Το φάρμακο δεν εισχωρεί κάτω από το δέρμα, δε φτάνει στους μύες. Οι εγχύσεις γίνονται διαδερμικά για την καταπολέμιση των συμπτωμάτων στο δέρμα», συμπληρώσει ο Dr. Kamran Jafri.

Με τη νέα του τεχνική εγχύει πιο αραιωμένο botox σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος στην προβληματική περιοχή και το φάρμακο πραγματοποιεί τις ίδιες λειτουργίες στο δέρμα όπως και στους μύες.

«Το δέρμα μας αποτελείται από πολύ μικρούς μύες και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των πόρων», παρατηρεί ο Dr. Kamran Jafri. «Χαλαρώνοντας τους μύες αυτούς, όπως και όταν χαλαρώνουμε τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες, καταφέρνουμε να επιτύχουμε σημαντική σύσφιξη του δέρματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθεί η λιπαρότητά του και μειώνεται η διάμετρος και η παραγωγή σμήγματος των πόρων».

Η θεραπεία αυτή με το botox συρρικνώνει τους πόρους και ο ασθενής παρατηρεί σημαντική μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα παρατηρείται και η βελτίωση του δυσχρωματισμού του δέρματος που προκαλείται από την ακμή.


Πηγή: wcbstv.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;

Γιώργος Χαρώνης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Αισθητική Οφθαλμολογία

 
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...