Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Κρυολιπόλυση ή λιποαναρρόφηση;
Κρυολιπόλυση ή λιποαναρρόφηση;
7/1/2009


fat_cells.jpgΕνώ η κλασική λιποαναρρόφηση και θεραπείες όπως η λιποδιάλυση εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για την απαλλαγή από το περιττό λίπος, σύντομα πιθανόν να βρουν «ανταγωνιστή»: το πάγωμα των λιποκυττάρων μέχρι να πεθάνουν με μια μέθοδο γνωστή ως κρυολιπόλυση. Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ  και βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο των κλινικών μελετών στις ΗΠΑ.


Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος κατά την οποία παγώνουν τα λιποκύτταρα και ενεργοποιείται η διαδικασία της λιπόλυσης. Μια μικρή συσκευή (από την εταιρία Zeltiq) σε σχήμα πιάτου εφαρμόζεται κατευθείαν επάνω στην περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα περιττού λίπους και παγώνει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους και τα νεκρά κύτταρα αποβάλλονται από το ανθρώπινο σώμα με φυσικές διαδιακασίες (δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ).


Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μέθοδος αυτή δεν καταστρέφει τους γύρω ιστούς και τις φλέβες και δεν τραυματίζει τα νεύρα και τα οστά της περιοχής. Στο αμερικανικό blog πλαστικής χειρουργικής plasmatic.com αναφέρεται ότι η μέθοδος αυτή είναι «πιο αποτελεσματική στις περιοχές με έντονο το πρόβλημα περιττού λίπους» και ότι «με φυσική βιολογική διαδικασία απομακρύνονται τα λιποκύτταρα με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται η στοιβάδα λίπους στο σώμα». 


Αν οι κλινικές μελέτες εξακολουθήσουν να είναι επιτυχημένες, η μέθοδος «πάγωμα του λίπους» μπορεί να προσφέρει μια νέα αποτελεσματική επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν τρόπο για να σμιλέψουν τις καμπύλες του σώματός τους και να απαλλαγούν από το περιττό λίπος χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε επέμβαση. Σήμερα υπάρχουν ορισμένες θεραπείες με συσκευές που υπόσχονται μείωση της περιφέρειας (VelaShape, Thermage) και μείωση του λίπους με υπερήχους (UltraShape) που είναι διαθέσιμες για όποιον ενδιαφέρεται να καταφύγει σε μια μη επεμβατική λύση.


Η κρυολιπόλυση μπορεί να αποτελέσει την επόμενη γενιά στις μεθόδους για τη μείωση του λίπους και να προσφέρει μια ακόμα λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους. Το mylook.gr θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη παρουσιαστεί στον τομέα αυτό.


Χαρακτηριστικά της κρυολιπόλυσης:


•  Μη επεβατική μέθοδος.
•  Παγώνει τα λιποκύτταρα και προκαλεί λιπόλυση (επεμβατική μέθοδος κατά την οποία εισάγεται ένας καθετήρας που φέρει την οπτική ίνα του λέιζερ κάτω από το δέρμα, με σκοπό την άμεση επίδραση στο τοπικό λίπος) ή τη διάλυση του λίπους.
•  Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μικρού «πιάτου» με διάμετρο 3-4 εκ. κατευθείαν επάνω στο δέρμα της περιοχής που χρήζει θεραπείας.
•  Όταν τοποθετηθεί το «πιάτο», παγώνει αμέσως.
•  Η μείωση του λίπους αρχίζει να παρατηρείται στους -1oC με την τοποθέτηση του πιάτου για χρονικό διάστημα από 5 έως 20 λεπτά.
•  Δεν προκαλείται ζημιά σε άλλους ιστούς..
•  Διαλύει τα λιποκύτταρα.
•  Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω φυσικής διαδικασίας από τον οργανισμό.
•  Αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο που δε βλάπτει τα νεύρα, τους μύες και τα οστά της περιοχής.
•  Είναι πιο αποτελεσματική στα σημεία με έντονα προβλήματα τοπικού πάχους.
•  Ενδέχεται να προκληθεί σχετικός πόνος στην περιοχή γι’ αυτό και συνήθως εφαρμόζεται κατόπιν τοπικής αναισθησίας.


(Πηγές: plasmetic.com , zeltiq.com)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας