Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Η ζωή μετά τη λιποαναρρόφηση
Η ζωή μετά τη λιποαναρρόφηση


life_after_lipo.jpgΌσοι έχουν κάνει λιποαναρρόφηση συχνά εκπλήσσονται καθώς διαπιστώνουν ότι το πιο δύσκολο στάδιο της δεν είναι η επέμβαση αυτή καθαυτή. Ούτε είναι η περίοδος ανάρρωσης, οι επίδεσμοι που αφαιρούνται μετά από λίγες ημέρες ή η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του πόνου. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι η διατήρηση του αποτελέσματος της επέμβασης.
 
Η λιποαναρρόφηση αποτελεί τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Society of Plastic Surgeons, το 80% αυτών που προχώρησαν στην επέμβαση είναι ικανοποιημένο με το αποτέλεσμα. Τα 3/4 των ασθενών δήλωσαν ότι θα σύστηναν την επέμβαση σε ένα πρόσωπο του συγγενικού ή φιλικού τους περιβάλλοντος. Στην ίδια έρευνα όμως περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς δήλωσαν ότι είχαν ξαναπάρει βάρος μετά την επέμβαση και αυτό δεν οφειλόταν στα αποτελέσματα της επέμβασης αλλά διότι δε φρόντισαν μετά να προσέξουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους γενικά.

'' Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τη λιποαναρρόφηση είναι ότι η επέμβαση γίνεται για την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, σκοπός της είναι η ανάπλαση της δομής του σώματος αφαιρώντας το περιττό λίπος που έχει συσσωρευτεί τοπικά σε διάφορα σημεία του σώματος. ''

Αν και τα λιποκύτταρα αφαιρούνται μόνιμα, αυτό δε συνεπάγεται ότι ο ασθενής δε θα ξαναπαχύνει αν η διατροφή του δεν είναι η κατάλληλη. Μετά την επέμβαση είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης ώστε τα αποτελέσματα της επέμβασης να διαρκέσουν για πολύ καιρό.
 
Αν έχετε κάνει ή σκοπεύετε να κάνετε λιποαναρρόφηση, παρακάτω ακολουθούν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να διατηρήσετε τη γραμμή του σώματός σας:

• Αν δεν έχετε ήδη γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο, φροντίστε να γραφτείτε και να αρχίσετε συστηματική άσκηση. 

• Αν η ιδέα του γυμναστηρίου δε σας ταιριάζει, βρείτε άλλους εναλλακτικούς τρόπους σωματικής άσκησης (η παρέα σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει πολύ). Θεσπίστε 2-3 την εβδομάδα να κάνετε αεροβική γυμναστική (ποδήλατο, τρέξιμο, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλα αθλήματα) και φροντίστε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητο για τις κοντινές διαδρομές με περπάτημα. 

• Υγιεινή διατροφή δε σημαίνει απαραίτητα και λίγο φαγητό. Το κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι να τρώτε σωστά. Μειώστε τη ζάχαρη και τα λιπαρά και τηγανιτά φαγητά. Κόψτε τα σνακς και τα γλυκά και αντικαταστήστε τα με φρούτα όπως πχ. ένα μπολ με φράουλες. 

• Έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκάλι γεμάτο νερό για να ξεδιψάτε και να αποφεύγετε το «τσίμπημα» διαφόρων σνακς που σας παχαίνουν. Αν δε θέλετε να πιείτε νερό, πιείτε έναν φρέσκο χυμό που περιέχει πολλές βιταμίνες. 

• Βγάλτε το αλάτι από το τραπέζι σας. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, πράγμα που επιβαρύνει το σώμα μας με περιττό όγκο, αφυδατώνει και προκαλεί υψηλή πίεση. 

• Σημειώστε για μια εβδομάδα τις θερμίδες που λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν ακολουθείτε τη διατροφή που θέλετε ή αν παρασύρεστε σε άσκοπη κατανάλωση θερμίδων.
 
Η λιποαναρρόφηση δίνει στον καθένα την ευκαιρία να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα. Αν προγραμματίσετε σωστά τον τρόπο ζωής σας θα μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματά της για πολλά χρόνια.   
 

Πηγή: Journal of the American Society of Plastic Surgeons

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας