Παρασκευή 19 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Η αντιγήρανση δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση...
Η αντιγήρανση δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση...
15/3/2013


Man_mirror_150a.jpgΟ Michael Breiner, πλαστικός χειρουργός στο Roanoke, της Βιρτζίνια, ανέφερε στο  WDBJ 7, τοπικό κανάλι ειδήσεων, ότι  «Πολλοί από τους μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες αισθάνονται συχνά ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους ή ακόμα και όταν έχουν χάσει τη δουλειά τους, προσπαθούν πραγματικά να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, ακολουθώντας θεραπείες για να δείχνουν νεότεροι ".

Όπως αναφέρθηκε επίσης και στο Zimbo, ο Nazim Mahmood από την κλινική Face Clinic του Λονδίνου, μια από τις κορυφαίες κλινικές αισθητικής  του Λονδίνου που βρίσκεται στο Soho,  ρωτήθηκε σχετικά με την αυξανόμενη τάση των ανδρών για θεραπείες ομορφιάς.

Ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά “έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια μια αύξηση ζήτησης από το ανδρικό φύλο στην αισθητική τους βελτίωση. Οι πιο συνήθεις θεραπείες που ακολουθούνται είναι το Botox, τα fillers με υαλουρονικό οξύ, καθώς και θεραπείες αντιμετώπισης της μασχαλιαίας εφίδρωσης.”

Η ζήτηση αισθητικής βελτίωσης, ως μέρος ενός προγράμματος αντιγήρανσης, δεν αποτελεί πλέον μια τάση που ακολουθείται μόνο από το γυναικείο φύλο, ανταποκρίνεται και αφορά και τα δύο φύλα.

"Είναι μια αλλαγή στην κουλτούρα μας", λέει ο Δρ Nicholas Nikolov, πλαστικός χειρουργός στην κλινική Beverly Hills, τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειωθεί μια αύξηση του 30% σε άνδρες πελάτες. "Η αντίληψη που επικρατεί πλέον είναι ότι οι άνθρωποι που είναι δραστήριοι και ικανοί έχουν και μια πιο νεανική όψη. Όλοι θέλουν να δείχνουν νεότεροι, έτσι ώστε οι εξωτερική τους εμφάνιση να ταιριάζει με τον ενθουσιασμό και το εσωτερικό τους πάθος."

man_btx_a.jpg"Οι άνδρες αρχίζουν σιγά σιγά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν επιλογές εκεί έξω που δε θα αλλάξει δραστικά την εμφάνισή τους, απλά θα τους βοηθήσουν να φαίνονται και να αισθάνονται νεότεροι", λέει ο Δρ Lisa Kellett, αισθητικός δερματολόγος στον Καναδά. "Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία χειρουργική επέμβαση, έτσι δεν απαιτείται να αφιερώσουν πολύ από τον χρόνο τους και επιπλέον είναι πιο οικονομικό από μια χειρουργική επέμβαση".

"Οι άνδρες αγαπούν τις περιποιήσεις προσώπου", η Vika Goodale παραδέχεται πως βλέπει περισσότερους άνδρες από γυναίκες στην κλινική, και μας λέει "Όταν βλέπεις όλο και νεότερους και έξυπνους άνδρες, να ζητούν τις υπηρεσίες σου, συνειδητοποιείς πως ο καλλωπισμός είναι μια τάση η οποία αυξάνεται και σε κρατά μέσα στις τάσεις της αγοράς".

Όσο οι πατεράδες και οι παππούδες μας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής  της δραματικά αυξανόμενης τάσης στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής, τόσο έντονα φαίνεται ότι αυξάνεται ταχύτατα στην τάξη των σύγχρονων ανδρών.

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας