Πέμπτη 18 | 07 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Αντιμετώπιση ραγάδων με laser
Αντιμετώπιση ραγάδων με laser
6/5/2011


ragades_inside.jpgΟι ραγάδες είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα για σχεδόν κάθε γυναίκα. Κάθε φορά που η επιδερμίδα τεντώνεται πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα –την περίοδο της εφηβείας, της εγκυμοσύνης ή μετά την απώλεια βάρους – εμφανίζονται αυτές οι αντιαισθητικές γραμμές. Έτσι λοιπόν ευτυχή γεγονότα, όπως ο ερχομός ενός μωρού ή η νίκη της μάχης για την απόκτηση μιας νέας σιλουέτας που κερδήθηκε με πολύ κόπο, μπορεί να αμαυρωθούν  από αυτά τα σημάδια που αποσπούν την προσοχή.

Το γεγονός ότι οι ραγάδες αποτελούν μια φυσιολογική κατάσταση δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε μια ζωή με αυτές. Επιτέλους υπάρχει μια θεραπεία για τις ραγάδες που μπορεί να σας χαρίσει την καθαρή, απαλή και ευχάριστη  στην αφή επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν. Η θεραπεία Laser για τις ραγάδες αποτελεί μια μη χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός fractional laser για να διασπάσει τις ραγάδες και να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σας. Με λίγες μόνο απλές θεραπείες, μπορεί να μειωθεί η ερυθρότητα, να απαλυνθούν οι ραγάδες και η επιδερμίδα να είναι έτοιμη να εκτεθεί στα βλέμματα.

Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη θεραπεία που συνήθως διαρκεί 30 λεπτά και μπορεί να μας δώσει εξαιρετικά και μακρόχρονα αποτελέσματα. Είναι ιδανική θεραπεία για όλες τις ραγάδες, οτιδήποτε και αν τις προκάλεσε. Το καλύτερο από όλα είναι ό,τι συνήθως η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας laser για τις ραγάδες είναι πολλά:

•    Πιο απαλή επιδερμίδα, με βελτιωμένη όψη χωρίς χειρουργική επέμβαση

•    Χωρίς χρόνο αποθεραπείας

•    Βελτιωμένη όψη της επιδερμίδας

•    Άνετες συνεδρίες θεραπείας

•    Ελάχιστες επιπλοκές θεραπείαςΥποβάλλαμε κάποιες ερωτήσεις στο συνεργάτη του mylook.gr Δερματολόγο Κο Καραμαλάκη σχετικά με τη θεραπεία αυτή:

Ερ: Ποιος είναι ο  κατάλληλος υποψήφιος για αυτή τη διαδικασία;


Απ: Η θεραπεία ραγάδων με laser είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της πολύ ανοιχτόχρωμης και πολύ σκουρόχρωμης επιδερμίδας.

Ερ: Πώς ενεργεί το laser επάνω στο δέρμα;

Απ: Το fractional laser που χρησιμοποιώ έχει την πατέντα της τεχνολογίας microfractional laser. Χρησιμοποιούνται παλμοί φωτός “fractional” laser για να διασπαστεί ο ιστός των ραγάδων, να ενεργοποιηθεί η δημιουργία νέου υγιούς ιστού στην περιοχή και να βελτιωθεί το χρώμα των ραγάδων. Το νέο κολλαγόνο μπορεί να απαλύνει και να μειώσει την όψη της ραγάδας της επιδερμίδας.

Ερ: Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;

Απ: Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόνο 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας.

Ερ: Πόσο πονάει η θεραπεία

Οι περισσότεροι ασθενείς μου έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται ελάχιστο πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ερ: Συνήθως πόσες θεραπείες θα χρειαστεί κάποιος να κάνει;

Απ: Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται τρεις με πέντε θεραπείες για να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ερ: Και πόσο γρήγορα μπορούμε να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες;


Απ: Πάνω από το 90% των περιπτώσεων επιτρέπει στους ασθενείς να επανέλθουν αμέσως μετά τη θεραπείας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ερ: Τι θα πρέπει συνήθως να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Απ: Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν μια προσωρινή ερυθρότητα και οίδημα στις ραγάδες που μπορεί να διαρκέσει κάποιες μέρες.

ΕΡ: Για ποιον τύπο επιδερμίδας ενδείκνυται η θεραπεία που μας περιγράφετε;

Απ: Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ραγάδες

Ευχαριστούμε θερμά το Δερματολόγο Κο Καραμαλάκη για την πολύτιμη συμβολή του στη σύνταξη του άρθρου.


Βασίλης Καραμαλάκης
Δερματολόγος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;
 
Ρωτήστε περισσότερα...