Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Κυτταρίτιδα >> Τρόποι Αντιμετώπισης της Κυτταρίτιδας
Τρόποι Αντιμετώπισης της Κυτταρίτιδας


Tropoi_antimetopisis_tis_kyttaritidas.jpgΗ κυτταρίτιδα αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και η αντιμετώπισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάλιστα κάποιοι από τους παράγοντες που την προκαλούν δεν επιδέχονται καμία παρέμβαση από εμάς τους ίδιους (πχ. κληρονομικότητα). Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να καταπολεμήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό αυτό το πρόβλημα και να κάνουμε το δέρμα μας να είναι πιο λαμπερό και πιο λείο, ελαχιστοποιώντας τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται τόσο από την ίδια τη γυναίκα όσο και από την ιατρική συμβολή με τις τελευταίες ιατρικές μεθόδους.

Προτού προχωρήσουμε στις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική, καλό είναι να πούμε μερικά πράγματα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να αντιμετωπίσει την επίμονη κυτταρίτιδα:

  • Σωματική άσκηση καθημερινά: από το απλό περπάτημα ως το γυμναστήριο. Η σωματική δραστηριότητα (ανεξάρτητα από την έντασή της) συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.
  • Μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ.
  • Αποφυγή καπνίσματος.
     

Παράλληλα με τα παραπάνω, η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μια και αποτελεί και αυτή μια μορφή λίπους το οποίο πρέπει να αποβληθεί από τον οργανισμό.

  • Να λαμβάνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια για τις βιταμίνες που περιέχουν αλλά και για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση ή την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.
  • Χρειάζεται μειωμένη πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. ΝΑΙ στο ελαιόλαδο, στα λιπαρά ψάρια ΟΧΙ στα λιπαρά κρέατα, στα αλλαντικά, στα αυγά, στα ολόπαχα γαλακτοκομικά και στα τηγανητά.
  • Είναι αναγκαία η σωστή και ορθολογική πρόσληψη νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας με αναλογία 1ml νερού/ 1 θερμίδα. Η ποσότητα του νερού που λαμβάνουμε θα πρέπει φυσικά να αυξάνεται σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης.
  • Μειώστε το αλάτι που όπως ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό.
  • Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης. Την ενέργεια των υδατανθράκων μπορούμε να τη λαμβάνουμε από τις σύνθετες  πηγές τους όπως φυτικές ίνες και αμυλούχες τροφές.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας