Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Αποτρίχωση με Laser >> Ετοιμαστείτε, ίσως πονέσει λίγο!
Ετοιμαστείτε, ίσως πονέσει λίγο!


isos_ponesei_ligo.jpgΠόσο πονάει τελικά το laser στην αποτρίχωση;

Τι είναι πόνος; Πώς τον ορίζει ο καθένας από εμάς;
Η ερώτηση αυτή δεν έχει κάποια αντικειμενική απάντηση.

Από τη μια πλευρά, το FDA το έχει κάνει απλό για εμάς: Έχει απαγορεύσει στις εταιρίες που πωλούν laser να τα προωθούν ως «ανώδυνα» διότι απλά δεν είναι. Τα laser χρησιμοποιούν τη θερμότητα για να καταστρέφουν την τρίχα κάτω από την επιδερμίδα μας οπότε η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να μην πονάει καθόλου.

Από την άλλη πλευρά, η ανοχή του καθένα στον πόνο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όσοι προχωρούν σε αποτρίχωση με laser δηλώνουν διαφορετικά πράγματα: τσίμπημα, ενόχληση, πόνος ή φαγούρα. Αλλά η γενική αίσθηση είναι ότι η ενόχληση είναι πλήρως ανεκτή και αξίζει τον κόπο. Συχνά συγκρινόμενος με τον πόνο που επιφέρει η αποτρίχωση με κερί, ο πόνος από το laser αποτρίχωσης θεωρείται πολύ αποδεκτός σε συνάρτηση και με το αποτέλεσμα. Αν παρόλα αυτά ο πόνος είναι υπερβολικός, συζητήστε το με το γιατρό σας γιατί είναι πολύ πιθανό να πρέπει να αλλάξουν οι ρυθμίσεις του μηχανήματος.

Διαχείριση του πόνου με laser: ψυκτικές συσκευές

Όσο η τρίχα απορροφά την ενέργεια του laser, μέρος της θερμότητας θα μεταφερθεί από την τρίχα στον γύρω ιστό. Αυτό διαρκεί μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αλλά είναι κάτι που αναγκαστικά θα το νιώσετε. Μερικά σύγχρονα laser έχουν κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την αίσθηση. Οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει ψυκτικές συσκευές που είναι ενσωματωμένες  στο μηχάνημα. Ψύχουν την γύρω περιοχή για να απορροφηθεί η θερμότητα που εκπέμπεται από την κατεστραμμένη τρίχα. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση της ενόχλησης στο ελάχιστο.

Διαχείριση του πόνου με laser: αναισθητική κρέμα

Δε χρειάζεται αναισθησία για την αποτρίχωση με laser αλλά αν σας ενοχλεί ο πόνος που προκαλείται κατά τη θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική αναισθητική κρέμα με ξυλοκαΐνη την οποία θα σας εφαρμόσει ο γιατρός σας μια ώρα πριν τη θεραπεία. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν να δοκιμάσετε τουλάχιστον μια φορά χωρίς να εφαρμόσετε την κρέμα στην περιοχή και να διαπιστώσετε κατά πόσο ο πόνος που προκαλείται είναι ανεκτός ή όχι. Τα συνήθη μέρη στα οποία εφαρμόζεται είναι οι μικρές επιφάνειες όπως το άνω χείλος, το μπικίνι και οι μασχάλες, σε μικρές πάντα ποσότητες.

Πηγή: American Society of Plastic Surgeons

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...