Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Αποτρίχωση με Laser >> Fitzpatrick SKIN TYPES
Fitzpatrick SKIN TYPES


Fitzpatrick_skin_chart.jpgΌσοι ασχολούνται με την αποτρίχωση με laser συνήθως καταφεύγουν στο διαχωρισμό του δέρματος σε κατηγορίες σύμφωνα με τον «Χάρτη του Fitzpatrick», ένα σύστημα ταξινόμησης βασισμένο στην αντίδραση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε όλοι τον τύπο του δέρματός μας και να τον συγκρίνουμε με τον τύπο της τρίχας μας για να καταλήξουμε – με τη βοήθεια του γιατρού – στην πιο αποτελεσματική μέθοδο (όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τις παραμέτρους του μηχανήματος) αποτρίχωσης με laser.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και ιδιαιτερότητες στο δέρμα κάθε ατόμου και ο μόνος σίγουρος τρόπος για να διαπιστώσουμε τι πραγματικά ενδείκνυται για το δέρμα μας είναι η συζήτηση με το γιατρό και η δοκιμή διαφορετικών ρυθμίσεων σε μια περιοχή του δέρματός μας.  

Οι γκρι και οι άσπρες τρίχες θεωρείται πολύ δύσκολο να τις «δει» το laser με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανοιχτές ξανθές και κόκκινες τρίχες. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η μόνη ενδεδειγμένη λύση προς το παρόν είναι η ηλεκτρόλυση 

Πηγή: American Society of Plastic Surgeons

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας