Δευτέρα 24 | 02 | 2020

1234

 
Καλησπερα.Ονομαζομαι Δημήτρης και πριν από 1.5 χρόνο έκανα ράμματα στο πρόσωπο και μου έμεινε μια μικρή ουλή. Πήγα σε έναν πλαστικό χειρουργό και ακολουθήσαμε θεραπεία με λέιζερ και τώρα τελευταία ενέσεις κορτιζόνης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια άλλη μέθοδο πιο αποτελεσματική γιατί βλέπω πολύ μικρή βελτίωση και αν όντως όπως μου είπανε ότι μετά από 2 χρόνια το δέρμα παύει να ¨δουλεύει¨ δηλαδή να αποκαθίσταται στην συγκεκριμένη περιοχή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ φίλε, για να προχωρήσω στην πρόταση μιας αποτελεσματικής λύσης για το θέμα που σε απασχολεί θα πρέπει να δω από κοντά τη φύση και το μέγεθος της ουλής που μου αναφέρεις.

Μιχελάκης Δημήτριος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα που δεν ξέρω αν υπάρχει λύση: Έκανα υαλουρονικό οξύ στο άνω χείλος μόνο και στο πηγούνι πριν από μια εβδομάδα. Θέλω να το βγάλω από το άνω χείλος γιατί δε μου πάει και δεν αρέσει σε κανέναν, ούτε και σε εμένα. Υπάρχει κάποιο προϊόν που να το αφαιρεί αμέσως χωρίς να χρειαστεί να περιμένω να περάσει ο χρόνος;

Υπάρχει φάρμακο, συγκεκριμένα ένα ένζυμο το οποίο διαλύει το υαλουρονικό. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή την επόμενη ημέρα.

Μαζιώτης Απόστολος
Πλαστικός Χειρουργός


 
O γιος μου που είναι 16 ετών έχει έντονο πρόβλημα ακμής και η δερματολόγος συνέστησε θεραπεία με accuran.Οι εξετάσεις του έδειξαν αλκαλική φωσφατάση 104 .Το ύψος του είναι 1.68. Υπάρχει κίνδυνος να του σταματήσει το φάρμακο την ανάπτυξη. Μήπως θα πρεπει να περιμένει μερικά χρόνια να μεγαλώσει πριν κάνει τη θεραπεία;

Εφόσον έχει έντονο πρόβλημα ακμής προτείνω να πάρει το accuran .Έτσι κι αλλιώς η σχέση του φαρμάκου με την ανάπτυξη του παιδιού δεν έχουν τόσο άμεση σχέση. Βασικά θέλουμε να αποφύγουμε τις πιθανές ουλές που θα εμφανιστούν μετά την ακμή.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται λιπογλυπτική/λιποαναρρόφηση (χωρίς λίφτινγκ),στο πρόσωπο! Η περιοχή που θεωρώ «γεμάτη», είναι μάλλον γύρω από τις ρινοπαρειακές καθώς και γύρω από το στόμα, με αποτέλεσμα όταν γελάω να «φουσκώνει» αρκετά το πρόσωπό μου, κάπως δυσανάλογα. Χρειάζεται εξειδικευμένος πλαστικός για κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ.

Αν στην περιοχή που θεωρείτε «γεμάτη» υπάρχει λίπος τότε η απάντηση είναι ότι γίνεται λιποαναρρόφηση στην περιοχή. Αν όμως το «φούσκωμα» οφείλεται σε υπερτροφία μυών τότε η λύση θα είναι διαφορετική. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω περισσότερα αν δε δω το περιστατικό που μου περιγράφετε.Μαζιώτης Απόστολος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τη φαγεσωρική ακμή (κλειστοί φαγέσωρες) και για τα σημάδια (υπερχρώσεις, όχι ουλές). Είμαι 28 ετών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χωρίς να μπορώ να απαντήσω με σιγουριά μια και δεν έχω εικόνα του περιστατικού που περιγράφετεμ η ουσία isotretinoin σε συνδυασμό με azelaic acid πιθανόν να βοηθήσουν στη βελτίωση του προβλήματος σας.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Είμαι 36 ετών και το πρόσωπό μου δείχνει πολύ κουρασμένο. Τι μπορώ να κάνω;

Χωρίς να μπορώ να απαντήσω με σιγουρία εφόσον δεν έχω εικόνα του προσώπου σας, ίσως το χημικό peeling και η μεσοθεραπεία πιθανόν να είναι μία πολύ καλή λύση για εσάς. Πάντα υπάρχει και η θεραπεία με botox η οποία καταπολεμά τις ρυτίδες έκφρασης καθώς και το υαλουρονικό οξύ για τη βελτίωση των βαθειών ρυτίδων. Μόνο αν έχω μια εικόνα του προσώπου σας θα μπορούσα να σας απαντήσω με μεγαλύτερη σιγουριά.  

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, είμαι 15 ετών και θέλω να κάνω ρινοπλαστική!!! Νιώθω άσχημα για τη μύτη που έχω και δεν είναι λόγω εφηβείας! Αν υποβληθώ στην επέμβαση η ηλικία θα μου δημιουργήσει πρόβλημα; Θα μπορώ να επιστρέψω στο σχολείο μετά από 15 ημέρες χωρίς σημάδια; Εσείς τι θα μου προτείνατε; Και ποιο θα είναι το κόστος;; Περιμένω απάντησή σας. Ευχαριστώ!

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνεται συνήθως μετά την ενηλικίωση του ασθενούς μια και τότε έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ρινικού οστού και του διαφράγματος. Για περισσότερα σχετικά με την επέμβαση διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας εδώ.Μαζιώτης Απόστολος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας με λένε Μαρία, είμαι 42 ετών. Το πρόσωπό μου έχει αδυνατήσει και έχει μια μικρή χαλάρωση. Πώς θα μπορούσα να το κάνω πιο "στρομπουλό" δίνοντάς του περισσότερο όγκο;

Διαβάστε τα άρθρα στην ενότητα "Υαλουρονικό Οξύ και Δέρμα" και αν έχετε ακόμη απορίες επικοινωνήστε πάλι μαζί μας.

 
Γεια σας. Είμαι 28 ετών και σε ηλικία 7 ετών έπαθα ένα σοβαρό ατύχημα και έχασα όλο το εξωτερικό μέρος του δεξιού αυτιού. Υπάρχει κάποια χειρουργική επέμβαση που μπορώ να κάνω για αυτό;

Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι καταφατική. Κάνοντας διάταση των ιστών και μετά τοποθετώντας το κατάλληλο ένθεμα, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας βοηθήσει.Μαζιώτης Απόστολος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Ο δερματολόγος μου κάνει ενέσεις υαλουρονικού οξέως. Ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές να γίνονται ενέσεις υαλουρονικού οξέως από δερματολόγους αντί πλαστικούς χειρουργούς.Ευχαριστώ.

Είναι ασφαλές αρκεί ο δερματολόγος σας να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος.


1234
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.