Δευτέρα 24 | 02 | 2020

1234

 
Είμαι 39 χρονών και έχω πανάδες η κηλίδες όπως τις λένε στο πρόσωπο και στα χέρια. Τι θεραπεία μου προτείνετε; Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και το κυριότερο, όντως εξαφανίζονται; Ευχαριστώ πολύ.

Οι κηλίδες στο πρόσωπο και στα χέρια αντιμετωπίζονται με laser με 1 ή 2 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το χρωματικό τύπο του δέρματός σας και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία μετά τη θεραπεία. Οι πανάδες είναι χρωματικές βλάβες μη οριοθετημένες, διάχυτες και απαιτούν πιο σύνθετη αντιμετώπιση και θεραπεία.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας! θα ηθελα να αφαιρέσω μια ελιά που εχω απο παιδί στο δεξι μου μάγουλο.Θα ήθελα να μάθω τον τρόπο που αφαιρείται, αν είναι γενικά επώδυνο και το κόστος της επέμβασης. Ευχαριστώ.

Η μέθοδος της αφαίρεσης εξαρτάται και από το είδος της βλάβης. Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται χειρουργική αφαίρεση. Αν το μέγεθος της ελιάς δεν είναι πολύ μεγάλο, γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Το κόστος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυμαίνεται σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρίες από 600-800€ για όλα τα έξοδα.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Έχω πρήξιμο κάτω από τα μάτια επάνω στο κόκαλο του ματιού. Τι μου προτείνετε?

Ανάλογα με την «αιτία» που προκαλεί το πρήξιμο υπάρχει κι ο αντίστοιχος τρόπος αντιμετώπισής του. Θα ήθελα περισσότερα στοιχεία για να σε βοηθήσω όπως φύλο, ηλικία, κληρονομικότητα κλπ.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Καλημέρα σας! Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω πτώση τον βλεφαρίδων μου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να έχω λιγοστές σε σχέση με τις τεράστιες σε μήκος και πλήθος βλεφαρίδες που είχα. Για να σας προλάβω έχω κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος και οφθαλμολογικές και όλοι οι γιατροί διέγνωσαν ότι όλα είναι φυσιολογικά... Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια αισθητική επέμβαση ή και πλαστική για να προσθέσω βλεφαρίδες μόνιμες και όχι ψεύτικες. Ευχαριστώ πολύ. Λάβετε το σοβαρά σας παρακαλώ, είναι πολύ σημαντικό και ψυχολογικό για μένα!!

Αγαπητή φίλη καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα που μου περιγράφεις και την αγωνία σου. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια αισθητική επέμβαση για τη μόνιμη προσθήκη βλεφαρίδων. Θα πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους που προκαλούν αυτή την πτώση (πιθανόν να οφείλονται στο άγχος). Επίσης θα πρέπει να γνωρίζω και κάποια άλλα πράγματα για εσένα. Ηλικία, κληρονομικότητα κτλ.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Θα ήθελα να μου συστήσετε μια συσφικτική κρέμα λαιμού για λυποδιάλυση και σύσφιξη (προγούλι). Ευχαριστώ

Αγαπητή φίλη. Η πολιτική του mylook.gr είναι να μην προχωρεί σε τέτοιου είδους συστάσεις μια και μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση. Θα χαρούμε να απαντήσουμε μελλοντικά σε μια ερώτησή σου που να αφορά ιατρική πράξη.

Φιλικά, η συντακτική ομάδα του mylook.gr

 
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ να σας ρωτήσω σχετικά με τις θεραπείες προσώπου και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν την αφαίρεση σημαδιών και ουλών από ακμή. Είμαι 25 χρονών και η ακμή που είχα περάσει μου έχει αφήσει κάποια σημάδια, τα οποία είναι πιο έντονα σε περιόδους κούρασης. Έχω αρκετές φορές σκεφτεί την λύση του laser. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε κατά προσέγγιση πόσες συνεδρίες απαιτούνται, ένα ενδεικτικό κόστος συνεδρίας, όπως επίσης τις προϋποθέσεις κ τους ενδεχόμενους κινδύνους για κάτι τέτοιο; Σας ευχαριστώ πολύ.

Ανάλογα με το βάθος της βλάβης χρειάζονται 3-4 συνεδρίες laser για να υπάρχει αποτέλεσμα. Οι συνεδρίες γίνονται ανά μήνα περίπου και το κόστος είναι από 250€ τουλάχιστον έως 500€ ανά συνεδρία αν αφορούν όλο το πρόσωπο. Αντηλιακή προστασία και η αποφυγή εκθέσεως στον ήλιο είναι προϋπόθεση για τη θεραπεία.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Είμαι 30 ετών και θέλω να κάνω πλαστική στη μύτη αλλά επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη και νευρική, συχνά κάνω αρρυθμίες. Γίνεται να κάνω την επέμβαση; Θα αντέξω; Ευχαριστώ πολύ.

Κάθε χειρουργική επέμβαση γίνεται μετά από πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, οπότε θα ελεγχθούν και οι αρρυθμίες σου. Αν θέλεις να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου και ίσως και την αναπνοή σου, θα πρέπει να υπομείνεις και τις πρώτες «δύσκολες» μετεγχειρητικές ώρες και σίγουρα θα «αντέξεις».

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Έχω πρόβλημα με σπυράκια στο πρόσωπο. Θα το έλεγα ελαφριά ακμή. Μου εμφανίζονται έντονα όταν έχω περίοδο. Δεν έχω πρόβλημα με ορμόνες. Χρησιμοποίησα θεραπεία με τοπικές αλοιφές. αλλά το πρόβλημα επιμένει. Μου είπαν για ένα φάρμακο με συνθετική βιταμίνη Α αλλά το αποφεύγω να το πάρω. Σκέφτηκα για το λέιζερ. Είναι αποτελεσματικό;

Αγαπητή φίλη αντιλαμβάνομαι την αγωνίας σας για την ακμή. Εφόσον με εξωτερική αγωγή δεν είδατε αποτελέσματα μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσετε την θεραπεία με αγωγή, βεβαίως από τον γιατρό που σας παρακολουθεί, φαρμάκου και στην συνέχεια με συνδυασμό του λέιζερ και καθαρισμών θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα. Η χρήση φαρμάκου δεν δημιουργεί επιβάρυνση στον οργανισμό εφόσον ακολουθηθεί σωστά η αγωγή. 

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, γιατρέ. Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις πιστεύοντας ότι θα μπορέσετε να με βοηθήσετε. Όταν ήμουν έξι χρονών(τώρα είμαι 37) έπασχα από αιμαγγείωμα ζυγωματικού οστού (αριστερού) στο ύψος του αριστερού ματιού. Μετά από επέμβαση που μου έγινε, μου έμεινε μια ουλή (λακουβίτσα) μήκους περίπου 4-5cm και βάθος περίπου 1,00-1,5cm .Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να καλύψω (γεμίσω) την ουλή μου (για αισθητικούς λόγους) με κάποιον τρόπο μέσω της πλαστικής χειρουργικής ίσως; Επίσης αν γίνεται, πιο το κόστος; Ποια η διάρκεια; και αν θα είναι επιβλαβές για την υγεία μου; Ευχαριστώ πολύ.

Η ουλή «γεμίζει» με υαλουρονικό οξύ, υλικό συμβατό με το δέρμα μας, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Το κόστος θα εξαρτηθεί από το πόσο υλικό θα χρειαστεί. Υπολόγισε από 500€ και επανάληψη της θεραπείας μια φορά το χρόνο. Υπάρχει και η περίπτωση να χρειάζεται και χειρουργική διόρθωση αλλά για να σου το απαντήσω αυτό θα πρέπει να έχω εικόνα για να δω την ουλή που μου περιγράφεις.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Είμαι 52 ετών έχω κάνεί lifting λαιμού και όπως ξέρετε έχουν μείνει σημάδια γύρω από τα αυτιά και με ενοχλούν πολύ, (δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο ορατά). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν με το dermabrasion και στην ηλικία μου θα υπήρχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Επειδή με με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το θέμα!!!!! θα ήθελα να μου απαντούσατε αν σας είναι εύκολο σύντομα για να αποφασίσω όσο είναι ακόμα χειμώνας. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ξέρω γιατί εντοπίζετε την αντιμετώπιση του προβλήματος με αυτή τη μέθοδο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις που πιθανά θα σας βοηθήσουν περισσότερο που έχουν σχέση με την ποιότητα του δέρματός σας, το χρώμα και το μέγεθος της ουλής και όχι τόσο με την ηλικία σας. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά για να συζητήσουμε διεξοδικότερα.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός

1234
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.