Δευτέρα 24 | 02 | 2020

1234

 
Γεια σας είμαι 24 χρονών και τον τελευταίο καιρό έχω έντονη τριχοφυΐα στο μουστάκι και στο πιγούνι μου. σκέπτομαι να κάνω λέιζερ βεβαία ξέρω ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο αλλά βλέπω ότι τώρα που έκανα αποτρίχωση έγινε χειρότερο. θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν μπορώ να ξεκινήσω τώρα πόσο περίπου θα μου κοστίσει γιατί έχω μαύρη και σκληρή τρίχα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μόνιμη. Χρειάζεται 6-8 συνεδρίες και κοστίζει περίπου 100 ευρώ η συνεδρία.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, με λένε Δημήτρη κ είμαι 30 ετών.Στα μέσα του Μαρτίου, μια ηλιόλουστη μέρα, μια καφέ κηλίδα που εμφανίστηκε στο δεξί μου μάγουλο (μέλασμα, πανάδα, χλόασμα ή όπως αλλιώς το λένε) μου χάλασε πολύ την διάθεση κ παράλληλα με τρόμαξε. Ο Δερματολόγος μου έγραψε μια λευκαντική κρέμα και ένα αντηλιακό με Δ.Π. 50+ κ μου έκλεισε ραντεβού στο ιατρείο του το φθινόπωρο να την "σβήσει". Διορθώνεται αυτό το πρόβλημα ή θα έχω πλέον αυτήν την κηλίδα για πάντα??? Επίσης το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι πολύ πιο έντονος θα εμφανιστεί κ σε άλλα σημεία του προσώπου μου αυτή η καφέ κηλίδα?? Περιμένω απάντηση, ευχαριστώ.

Οι καφέ μικρές κηλίδες δεν είναι τρομακτικές απλώς αντιαισθητικές. Δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Εξαφανίζονται με διαφορές θεραπείες όπως λευκαντικές κρέμες, peeling, laser, και πάντα πρέπει να φοράμε αντιηλιακή κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας χειμώνα-καλοκαίρι.Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Είμαι 22 ετών και από την ακμή που πέρασα μου άφησε ουλές (σημάδια) όχι σε όλο το πρόσωπο αλλά μερικές είναι βαθιές! Έχω κάνει υαλουρονικό οξύ και τώρα που πέρασαν οι 12 μήνες, έκανα laser fraxel αλλά αν και έχουν περάσει 4 εβδομάδες δεν έχω ακόμα καμία βελτίωση! Απολύτως καμία! Θέλω να απαλλαγώ από τις ουλές τουλάχιστον από τις μεγάλες! Μήπως φταίει το δέρμα μου και δεν ανταποκρίνεται? Τι άλλο να κάνω?

Οι θεραπείες αντιμετώπισης των ουλών ακμής θέλουν επιμονή και υπομονή. Ίσως χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να δεις κάποιο αποτέλεσμα ή συνδυασμό των θεραπειών.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Πάσχω εδώ και 3 χρόνια από περιορισμένο σκληρόδερμα, διαβήτη τύπου 2 (θεραπεία με χάπια) και θυρεοειδή (υπό). Είμαι 39 ετών. Θέλω να κάνω laser για την εξαφάνιση των κόκκινων σημαδιών στο πρόσωπό μου και των ευρειαγγειών στο πρόσωπο επίσης. Μπορώ ή όχι να το κάνω? Παρακαλώ ενημερώστε με!

Μπορείτε να προχωρήσετε σε θεραπεία αρκεί πρωτίστως να σας εξετάσει κάποιος ειδικός.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας είμαι 18 χρονών και έχω σημάδια από ακμή στο πρόσωπο μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο κοστίζει μια θεραπεία με laser.

Τα σημάδια στο πρόσωπο που προέρχονται από ακμή θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν από ένα ειδικό και κατόπιν να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. Συνιστάται το laser ή  peeling ανάλογα με το τύπο του δέρματος. Η θεραπεία με laser στοιχίζει 150€. Ενδεχομένως να χρειαστούν παραπάνω από μία συνεδρίες.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Καλησπέρα σας. Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών. Η κόρη μου εμφανίζει τριχοφυΐα (μουστάκι). Νομίζω πως φαίνεται πιο έντονο με την πάροδο της ηλικίας. Φοβάμαι μήπως της δημιουργήσει και ψυχολογικό πρόβλημα αργότερα. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί τώρα; Αν ναι, τι είναι ασφαλές; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας.

Το νεαρό της ηλικίας δεν επιτρέπει κάποια θεραπεία. Ίσως αργότερα αν η τριχοφυΐα είναι έντονη θα συνιστούσα να ξανθύνετε τις τρίχες και στην εφηβεία μπορούμε να επέμβουμε με laser.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Είμαι άντρας 17 χρονών και έχω ένα πρόβλημα. Αν και δεν έχω αυξημένη τριχοφυΐα στο σώμα μου ούτε και στο πρόσωπο έχω παρατηρήσει ότι σε ένα σημείο τής μύτης μου (συγκεκριμένα στο κοκαλάκι της μύτης) στην απʼ έξω μεριά έχουν εμφανιστεί μερικές κοντές τρίχες οι οποίες δεν φαίνονται πολύ αλλά μοιάζουν να μεγαλώνουν. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω καθώς έπεσαν μόνες τους και μετά ξαναβγήκαν και ξανάπεσαν πάλι και ξανά ξαναβγήκαν. Στο ίδιο μέγεθος πάντα. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Ίσως είναι της ηλικίας;

Αφήστε να περάσουν δύο τρία χρόνια ωσότου ομαλοποιηθεί το ορμονολογικό σας σύστημα.. και το πρόβλημα σας πιθανότατα θα εξαφανιστεί.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, είμαι 30 ετών και ενδιαφέρομαι για μεταμόσχευση χόνδρου στο δεξί μου αυτί, στο οποίο μια ανεπιτυχής ωτοπλαστική, πριν χρόνια, είχε ως συνέπεια να φαίνεται ότι λείπει τμήμα της μικρής έλικας και της σκάφης. Το αυτί έχασε το βάθος του και στο σημείο της μικρής έλικας αναπλάστηκε με τρόπο ώστε να παρουσιάζει αιχμές και να είναι πολύ κοντά στο κεφάλι. Έτσι δείχνει μικρότερο από το αριστερό και τραβηγμένο πιο πίσω. Στην περίπτωση αυτή είναι εφικτή η μεταμόσχευση χόνδρου, ώστε να ανακτήσει το δεξί αυτί την ανατομία του και τη συμμετρία του με το αριστερό;

Αγαπητή φίλη, για να σας απαντήσω πρέπει να έχω εικόνα του προβλήματος που μου περιγράφετε.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Είμαι 23 χρονών και έχω στραβό διάφραγμα. Μπορώ να κάνω ρινοπλαστική - διάφραγμα το καλοκαίρι ή επηρεάζεται από τον ήλιο; Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν από την πλαστική θα μου μείνουν κοκκινίλες στο πρόσωπο ή αν θα φύγουν άμεσα. Γενικά εμένα το δέρμα μου έχει αρκετές κοκκινίλες.

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, εφόσον αποφύγεται την έκθεση στον ήλιο. Επίσης απαγορεύεται να φοράτε γυαλιά ηλίου για 2 μήνες μετά την επέμβαση,ενώ οι εκχυμώσεις (κοκκινίλες-μαυρίλες), ανάλογα με το δέρμα σας θέλουν 10-15 ημέρες για να φύγουν. Αν έχετε εναλλακτική λύση ως προς τον χρόνο, καλό θα ήταν να αφήσετε να περάσει το καλοκαίρι.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας,είμαι 23 ετών και πέρασα τον ιό της ανεμοβλογιάς σε ηλικία 17 ετών. Παρόλα αυτά μου άφησε 7 σημάδια στο πρόσωπο (κάποια σε σημεία όπου ξυρίζομαι). Αυτά τα μικρά που είναι μικρές κηλίδες (δεν γνωρίζω σε ποιά κατηγορία ουλών ανήκουν). Τα σημάδια δημιουργήθηκαν επειδή τα πείραξα εγώ ο ίδιος. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούν να επουλωθούν αυτά τα σημάδια και εάν το αποτέλεσμα είναι μόνιμο ή παροδικό. Χρειάζεται κάποια προσοχή μετά τη θεραπεία; Επίσης, ποιό είναι το κόστος για μια τέτοια επέμβαση; Τέλος, χρειάζονται πολλές συνεδρίες για την επίτευξη του στόχου? Σας ευχαριστώ.

Αγαπητέ φίλε, η απάντηση στο ερώτημά σου προϋποθέτει προσεκτική κλινική δερματολογική εξέταση. Η θεραπεία των ουλών / μικροσημαδιών εξαρτάται κυρίως από το βάθος τους καθώς και από άλλες δερματολογικές παραμέτρους. Το κόστος της θεραπείας καθώς και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου εξαρτώνται από την επιλογή της θεραπείας που θα προτείνει ο κατάλληλος δερματολόγος.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος

1234
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.