Παρασκευή 07 | 08 | 2020

123456789

 
Γεια σας. Είμαι 23 χρονών και το τελευταίο διάστημα αρχίζω και έχω έντονη τριχοφυΐα σε χέρια, πηγούνι και στήθος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ εντελώς από τις τρίχες; Ευχαριστώ.

Αν υπάρχει ορμονολογικό πρόβλημα θα πρέπει να πάρετε αγωγή με αντισυλληπτικά και παράλληλα θεραπεία με laser αποτρίχωσης.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Είμαι 18 χρονων και εδω και λίγο καιρο έχω παρατηρήσει την ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πέος μου, όχι μόνο στη γύρω περιόχη όπως είναι φυσιολογικό αλλά και πάνω σε αυτό. Οι τρίχες ξεκινούν από τη βάση του πέους και φτάνουν σχεδόν στη βάλανο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτό είναι φυσιολογικό ή οφείλεται σε ορμονικό η δερματολογικό πρόβλημα; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή και ασφαλής η αποτρίχωση με laser λόγω της ευαισθησίας της περιοχής; Και εάν θα είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με laser. Αναμένω απάντηση σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτό που μας περιγράφεις δεν ακούγεται απόλυτα φυσιολογικό αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η απάντησή μου. Η αποτρίχωση με laser στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ανώδυνη και ακίνδυνη. Όμως δεν μπορώ να απαντήσω περισσότερα χωρίς κλινική εξέταση.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Γεια σας, είναι αλήθεια ότι ο καφές προκαλεί ρυτίδες; Πίνω περίπου 2-3 νες την ημέρα. Γενικά ο καφές μου φτιάχνει τη διάθεση. Μήπως θα είναι καλύτερα να σταματήσω τον καφέ για καλύτερο δέρμα; Χωρίς καφέ όμως δε μπορώ γι αυτό ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν άλλα υποκατάστατα που να μην προκαλούν ρυτίδες. Ευχαριστώ.

Ένας καφές την ημέρα δεν είναι καθόλου βλαβερός για το δέρμα αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Όσο για τα υποκατάστατα που ρωτάτε, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν είναι τόσο υγιεινά για τον οργανισμό

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Ξαφνικά και χωρίς αιτία γέμισα σπασμένα αγγεία στο πίσω μέρος των μπράτσων μου.Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί εμφανίστηκαν ευρειαγγείες σ' αυτή την περιοχή του σώματος σας δε γνωρίζω καλό είναι όμως να σας δει ένας δερματολόγος για να σας πάρει ένα πλήρες ιστορικό και να προχωρήσει σε κλινική εξέταση της περιοχής.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης από πότε θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Έχει θετικά αποτελέσματα;

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι σε πολύ αρχική φάση και θ' αργήσει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Προς το παρόν θα συνιστούσα να καταφύγετε σε μια από τις δοκιμασμένες μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης για τις οποίες μπορεί να σας ενημερώσει ένας δερματολόγος. 

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας γιατρέ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται να κάνω αποτρίχωση στην περιοχή πίσω από τα γεννητικά όργανα. Σκέπτομαι να κάνω με κερί αλλά φοβάμαι. Τι με συμβουλεύετε;

Αγαπητή φίλη, μπορείς να κάνεις αποτρίχωση με LASER έχει άψογα αποτελέσματα και μετά από κάποιες συνεδρίες μόνιμο αποτέλεσμα.                                                                                                                                                                              

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Είμαι 20 χρονών με κανονικό βάρος και αντιμετωπίζω πρόβλημα κυτταρίτιδας στο πίσω μέρος των ποδιών και πρόβλημα τοπικού πάχους στη μέση και στους γλουτούς. Έχω ακούσει για την μέθοδο της μεσοθεραπείας. Μήπως θα μπορούσατε να μου αναφέρετε ενδεικτικά την τιμή της κάθε συνεδρίας;

Σίγουρα η μεσοθεραπεία αποτελεί μια λύση η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκεια. Διορθώνει κάποια προβλήματα αλλά σε κάποιο ποσοστό, ανάλογα με το μέγεθός τους. Για να επιτύχετε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, χρειάζεται ένας συνδυασμός δίαιτας, laser και μεσοθεραπείας. Το κόστος για το οποίο με ρωτάς είναι ανάλογο με την περιοχή που θέλουμε να καταπολεμήσουμε και κυμαίνεται στα 120€ ανά συνεδρία για τα πόδια.


Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας με λένε Άννα και είμαι 20 ετών. Έχω μπερδευτεί με τις κρέμες καλλυντικών και θα το εκτιμούσα πολύ αν μου λύνατε τις απορίες. Άλλο πράγμα οι αντιγηραντικές κρέμες και άλλο οι αντιρυτιδικές? Υπάρχουν ηλικίες ή δερματικές ανάγκες? Στην ηλικία μου άλλες κοπέλες δεν έχουν καθόλου γραμμές έκφρασης και άλλες όπως μια φίλη μου έχουν τόσο έντονες που προσπαθούν να τις κρύψουν με κονσίλερ αλλά και πάλι είναι εμφανείς. Άρα τι κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούμε? Αρκετοί δερματολόγοι συστήνουν την bepanthol που κάνει και ελαφριά ανάπλαση ήδη από την ηλικία των 18 ενώ πολλές άλλες εταιρίες παρουσιάζουν κρέμες με ακριβώς τις ίδιες βιταμίνες (A,C,E) για ηλικίες μετά τα 25. Τι ισχύει? Δε μιλάω φυσικά σε αυτή την ηλικία για βαριές κρέμες που επανορθώνουν το ήδη καταστραμμένο δέρμα αλλά για αυτές που κάνουν και ανάπλαση πέρα από ενυδάτωση και που θα βοηθήσουν όσο το δυνατόν φυσικά να μην γεράσει γρήγορα το δέρμα. Μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια κρέμα ματιών? Έχω κανονική επιδερμίδα και γραμμές έκφρασης. Επίσης ποιες είναι οι συνέπειες αν χρησιμοποιείς αντιγηραντικά προϊόντα από νωρίς? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και την προσπάθειά σας.

Αγαπητή φίλη, στην ηλικία σου δε θα έπρεπε να σε απασχολούν οι αντηγηραντικές κρέμες. Το δέρμα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση και μόνο. Γι' αυτό πρέπει να προμηθευτείς ενυδατικές κρέμες για τα μάτια και το πρόσωπο, για την πρόληψη της γήρανσης. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια κρέμα με οξέα φρούτων. Όσον αφορά τις θεραπείες, δε θα ήταν άσχημο να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της ενυδάτωσης με ειδικά προϊόντα που θα σου συστήσει ο δερματολόγος σου.


Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Καλησπέρα σας. Το τελευταίο διάστημα έχω αρχίσει να βγάζω μικρές ελιές στο πρόσωπό μου που με ενοχλούν ψυχολογικά. Είναι εσωτερικές. Μπορώ να τις αφαιρέσω και αν ναι, με ποιόν τρόπο;

Δυστυχώς αυτή η απάντηση δεν μπορεί να σας δοθεί από έναν γιατρό αν δεν προηγηθεί μια δερματολογική εξέταση του προσώπου σας.


Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω να με τα αντισυλληπτικά μπορεί να μειωθεί ή και να εξαφανιστεί η τριχοφυΐα που έχω έντονα στα χέρια και στο πρόσωπο; Ή πρέπει απαραίτητα να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ; Είμαι πολύ απελπισμένη γιατί παρόλο που είμαι 23 χρονών, η τριχοφυΐα όσο πάει και αυξάνεται. Τι μπορώ να κάνω;

Η τριχοφυΐα δεν μειώνεται με τα αντισυλληπτικά. Από την άλλη, προτού καταλήξετε στη μέθοδο αποτρίχωσης (φυσικά το λέιζερ ενδείκνυται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) καλό θα ήταν πρώτα να ελέγξετε τα αίτια της υπερβολικής τριχόπτωσης μια και ίσως να οφείλεται και σε ορμονικούς παράγοντες που ίσως είναι δυνατό να ελεγχθούν σε κάποιο βαθμό.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός

123456789
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.