Παρασκευή 07 | 08 | 2020

123456789

 
Γεια σας. Η δική μου ερώτηση είναι η εξής: Από μικρή είχα ελιές στο σώμα αλλά όχι τόσες πολλές όσες έχω αυτή τη στιγμή. Επηρεάζει ο ήλιος το μέγεθος και το πλήθος των ελιών; Και αν ναι, με τι τρόπο θα μπορούσα να τις αποφύγω; Θέλω να αφαιρέσω κάποιες, θα ξαναβγούν όμως πάλι; Ευχαριστώ που με ακούσατε και περιμένω την απάντησή σας.

Σίγουρα ο ήλιος επηρεάζει την εμφάνιση των σπίλων (ελιών) του σώματός μας. Τις ήδη υπάρχουσες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε και η αφαίρεσή τους καθώς και η μέθοδος αφαίρεσής τους εξαρτώνται από την κλινική εκτίμηση του δερματολόγου. Τέλος να σημειώσουμε ότι οι σπίλοι (ελιές) που αφαιρούνται δεν ξαναβγαίνουν.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Είμαι 25 χρονών με λευκό δέρμα και σκληρές μαύρες τρίχες. Πριν μια εβδομάδα έκανα την πρώτη φωτόλυση στις μασχάλες σε ινστιτούτο αισθητικής. Μια εβδομάδα μετά οι τρίχες έχουν μακρύνει και πρέπει να περιμένω 15 μέρες μέχρι την επόμενη συνεδρία. Mου είπαν ότι δεν πρέπει να τις ξυρίσω. Με το λέιζερ συμβαίνει το ίδιο ή μετά από κάθε συνέδρια καίγονται οι τρίχες και πέφτουν χωρίς να έχει κανείς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στα μεσοδιαστήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η αντιμετώπιση με laser της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι μια ιατρική πράξη η οποία περιλαμβάνει και την επαρκή ενημέρωση της πορείας της τρίχας κατά τα μεσοδιαστήματα των θεραπειών. Της θεραπείας προηγείται εργαστηριακός έλεγχος, κλινική εξέταση και ενημέρωση καθώς και πρόγνωση της τριχοφυΐας σας. Οι υποερωτήσεις που κάνεις απαντώνται από τον ειδικό ανάλογα με τη φύση του προβλήματος, την περιοχή του καθώς και από τον τύπο του laser που χρησιμοποιεί ο ειδικός.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Γεια σας, με λένε Μαρία και είμαι 23 χρονών. Πριν 2 εβδομάδες χρησιμοποίησα για δεύτερη φορά κρύο κερί αποτρίχωσης(παλιά χρησιμοποιούσα κρέμα) και μου έκανε μέγαλο ερεθισμό στο μουστάκι. Το θέμα είναι ότι στην αρχή ήταν αρκετά κόκκινο. Έφυγε λοιπόν η κοκκινίλα αλλα τώρα έχει σκουρύνει πολύ. Φοβάμαι πολύ να μη μείνει έτσι μαύρο. Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω. Χρησιμοποιησα μια αναπλαστική και βαθιά ενυδατική κρέμα από την αρχή του ερεθισμού.Τί να κάνω;

Αγαπητή φίλη, μερικές φορές συμβαίνει αυτή η παρενέργεια και ονομάζεται μετατραυματική υπερμελάχρωση. Αν εφαρμόσετε άμεσα μια ειδική αποχρωματική κρέμα που μπορεί να σας συστήσει ένας ειδικός δερματολόγος σε συνδυασμό με αντηλιακό, θα λυθεί το πρόβλημά σας.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Είμαι 25 χρονών παλαιότερα είχα ακμή, έχω παρα πολύ λιπαρό πρόσωπο. Yπάρχει κάποια αλοιφή που να περιορίζει τη δράση των σμηγματογόνων αδένων και να μειώνει τη λιπαρότητα;

Αγαπητή φίλη, πολιτική του mylook.gr είναι να μην προτείνει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν εφόσον αυτό μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση. Με χαρά θα σου απαντήσουν οι ειδικοί γιατροί που συνεργάζονται με το portal μας σε κάποια μελλοντική ιατρική ερώτηση.

Φιλικά, από το mylook.gr

 
Καλησπέρα. Με λένε Κώστα και είμαι 30 χρονών. Θέλω και εγώ να απαλλαγώ από την υπερβολική υπεριδρωσία στα χέρια και τις μασχάλες. Σε ποιο γιατρό πρέπει να απευθυνθώ. Ευχαριστώ.

Η υπεριδρωσία στα χέρια και στις μασχάλες αντιμετωπίζεται με τοπική έγχυση ενέσεων botox. Οι γιατροί που ασχολούνται είναι πλαστικοί χειρουργοί  και δερματολόγοι (εφόσον ξέρουν την τεχνική).

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Με λένε Νίκο και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο βλαβερό είναι το botox. Έχω ακούσει ότι παραλύει τους μύες κάτω από το δέρμα. Αυτή η παράλυση πόσο βλαβερή μπορεί να είναι; Επίσης ποιες θεραπείες υπάρχουν εκτός από το botox για θεραπείες στο μεσόφρυο και το πόδι της χήνας;

Το botox είναι ένα φάρμακο γνωστό στην χρήση του από 30ετίας. Η δράση του αφορά στο να ‘χαλαρώνει’ τους μύες στην έντονη κίνησή τους,έτσι ώστε  να μην ‘τραβάνε’ το δέρμα και δημιουργούνε τις ρυτίδες. Η  δράση αυτή είναι παροδική και καθόλου βλαβερή. Εναλλακτικά,αλλά όχι με τα ίδια καλά αποτελέσματα και διάρκεια μπορεί να ‘γεμίσουν’ οι ρυτίδες με υαλουρονικό οξύ.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γειά σας! Με λένε Μαρίνα και είμαι 16 ετων.Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης στις περιοχές μπικίνι, πόδια και μασχάλες. Το μόνο τρόπο που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα είναι το ξυραφάκι αλλά θα ήθελα κάτι που να διαρκεί περισσότερο και να μην έχω φόβο για αλλεργίες διότι από όσο γνωριζω έχω αλλεργία στην πενικιλίνη. Σας ευχαριστώ πολύ.....!

Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος τρόπος και ασφαλής είναι το laser αποτρίχωσης που εξαλείφει το πρόβλημα σχεδόν σε ποσοστό 90% μετά από έναν αριθμό συνεδριών ο οποίος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γιατρέ, γεια σας! Έχω ακούσει για τα θεαματικά αποτελέσματα που έχει η θεραπεία με το accuran στην ακμή του προσώπου. Eνδείκνυται όμως η ίδια θεραπεία κ για ορμονικής αιτιολογίας ακμή; Γενικά σε ποιες περιπτώσεις είναι ακατάλληλη η χρήση του accuran; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!

Όπως έχουμε πει και σε άλλους φίλους του mylook που έχουν το ίδιο πρόβλημα, η αιτιολογία της ακμής είναι πολυπαραγοντική. Η θεραπεία με βιταμίνη Α (accuran) δεν είναι πανάκεια. Ενδείκνυται μόνο για περιπτώσεις κυστικής οζώδους ακμής και αυτό γιατί εκτός από το ότι είναι ακατάλληλη για ορμονικής αιτιολογίας ακμή, απαιτεί και μηνιαίο εργαστηριακό έλεγχο και έχει πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Καλημέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα τριχοφυΐας στο πέος μου και προσπαθώ εδώ και χρόνια να το λύσω βγάζοντάς τες με τσιμπιδάκι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν βοηθάει η αποτρίχωση με τσιμπιδάκι. Που μπορώ να απευθυνθώ; Υπάρχει κάποια πρόταση;

Αγαπητέ φίλε, η λύση στο πρόβλημά σου είναι η αποτρίχωση με laser. Στην ερώτησή σου αν βοηθάει η αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, η απάντηση είναι το ακριβώς αντίθετο, την επιδεινώνει. Μπορείς να απευθυνθείς σε γιατρούς δερματολόγους που ασχολούνται με εφαρμογές laser.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης ελιάς (χρώμα ανοιχτό καφέ, μικρή διάμετρος και εξέχει λίγο από την επιφάνεια) ο καυτηριασμός και πόσος καιρός απαιτείται για να φύγει το σημάδι; Υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης; Συμφωνά με δερματολόγο δεν παρουσιάζει ύποπτα σημάδια. Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Όπως έχουμε πει και σε άλλα άτομα που επικοινώνησαν μαζί μας η αφαίρεση (ο τρόπος) και η μετεπεμβατική πορεία της «ελιάς» καθώς και η πιθανότητα επανεμφάνισής της, εξαρτώνται από την κλινική διάγνωση της δερματικής βλάβης. Σε επίσκεψη σε δερματολόγο – δερματοχειρουργό θα μπορούσε να λύσει τις όποιες περαιτέρω απορίες σου.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος

123456789
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.