Σάββατο 22 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Άντρας

andras.jpgΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το 10% του συνόλου των αισθητικών θεραπειών (χειρουργικές και μη-χειρουργικές) στις ΗΠΑ για το έτος 2009 έγιναν από άντρες. Μάλιστα τα τελευταία 10 χρόνια, οι θεραπείες για τους άντρες έχουν αυξηθεί περισσότερο από 300%. Η αυξανόμενη δημοτικότητα που γνωρίζουν οι αισθητικές θεραπείες ανάμεσα στους άντρες οφείλεται σε μια σειρά από λόγους όπως η διάδοση γρήγορων και εύκολων θεραπειών με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τη σημασία της εμφάνισης στον εργασιακό στίβο που με την πάροδο των χρόνων αυξάνεται καθώς και η σταδιακή απενοχοποίηση των αντρών που προσέχουν τον εαυτό τους με την προβολή πολλών παραδειγμάτων από τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις για τους άντρες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι:

 • Λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους από διάφορα σημεία του σώματος, ακόμα και σε αυτά που η γυμναστική δεν μπορεί να βοηθήσει, με σκοπό την ομοιόμορφη εμφάνιση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα και όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος με κύρια σημεία το λαιμό, την κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς. Επίσης αν κάποιος επιθυμεί παράλληλα και τη σμίλευση των κοιλιακών και την πιο αρρενωπή εμφάνιση μπορεί να προχωρήσει και στην κοιλιοπλαστική.
 • Βλεφαροπλαστική. Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί τις περιττές ποσότητες λίπους γύρω από την περιοχή του ματιού, πρόβλημα που υποδηλώνει κούραση και γήρανση. Με τη μείωση των σακουλών η εμφάνιση γίνεται πιο νεανική και πιο ξεκούραστη.
 • Ρινοπλαστική. Η ρινοπλαστική αλλάζει το σχήμα της μύτης με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής εμφάνισης ή την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με την αναπνοή.
 • Γυναικομαστία. Η γυναικομαστία είναι η θεραπεία που αφαιρεί το περιττό λίπος από την περιοχή του ανδρικού στήθους. Συνήθως το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται από την απότομη απώλεια βάρους ή την παύση έντονης σωματικής εξάσκησης (body building).
 • Εμφύτευση μαλλιών. Οι τεχνικές πλέον έχουν εξελιχθεί και όλοι οι άντρες μπορούν ανώδυνα να απαλλαγούν από το πρόβλημα της απώλειας μεγάλου μέρους τριχών από το τριχωτό της κεφαλής.  


Στους κόλπους των αντρών, οι μη χειρουργικές επεμβάσεις/θεραπείες αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς χάρη στο γεγονός ότι είναι σύντομες, σχετικά ανώδυνες και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Οι πιο δημοφιλείς στους κόλπους των ανδρών, σύμφωνα με την έρευνα, είναι:

 • BΟΤΟΧ. Το γνωστό ΒΟΤΟΧ ηρεμεί παροδικά τους μύες που είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των ρυτίδων στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ηρεμεί το πρόσωπο και να σβήνουν οι ρυτίδες που προδίδουν την ηλικία.
 • Αποτρίχωση με laser. Η διαδικασία αποτρίχωσης με laser περιγράφει την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών από διάφορα σημεία του σώματος όπως η πλάτη, το κολάρο, οι ώμοι και το στήθος με τη βοήθεια της ενέργειας που διοχετεύεται στο θύλακα της τρίχας.
 • Χημικό peeling. Το χημικό peeling είναι θεραπεία κατά την οποία διάφορα χημικά συστατικά χρησιμοποιούνται στο δέρμα του προσώπου για να μειώσουν την τραχύτητά του, να διορθώσουν δυσχρωματισμούς και να προσφέρουν μια πιο φρέσκια και δροσερή εμφάνιση.
 • Δερμοαπόξεση. Η δερμοαπόξεση προσφέρει γυαλάδα στο δέρμα με τη χρήση μικρών λειαντικών μορίων με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και νεανικό δέρμα.
 • Εμφυτεύματα. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ως διάφανο gel (ενέσιμο εμφύτευμα) για να λειανθούν οι βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο και για να αυξηθεί ο όγκος σε περιοχές που έχει μειωθεί το φυσικό λίπος του προσώπου. Επίσης χρησιμοποιείται και στη μεσοθεραπεία προσώπου είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες και προσδίδει στο δέρμα σφρηγιλότητα, όγκο, φυσική ελαστικότητα και σύσφιξη όπως επίσης και βαθιά ενυδάτωση.
   

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις/θεραπείες είναι ενδεικτικές για το πόσο μπορεί πλέον η ιατρική να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του άντρα και να τον βοηθήσει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και την εικόνα που βλέπει στον καθρέπτη κάθε ημέρα. Σήμερα που οι αισθητικές διορθώσεις είναι σύντομες και διακριτικές έχουν πάψει να αποτελούν αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο και οι άντρες μπορούν τονίσουν την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία τους.

Επιλέξτε την επέμβαση ή τη θεραπεία που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε πλήρως για ότι σας ενδιαφέρει.

Βρείτε το γιατρό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αλλάξετε ό,τι σας ενοχλεί στην εμφάνισή σας.

Διαβάστε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα μέσα από τις "Θεματικές Ενότητες" για να είστε ενήμερες για όλες τις νέες εξελίξεις που αφορούν την ομορφιά με τη βοήθεια της ιατρικής.

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε στο e-mail σας όλα τα τελευταία νέα και τις προσφορές του μήνα. Ίσως κάποια από αυτές σας ενδιαφέρει...

Μπείτε στην κοινότητα του mylook.gr, θέστε την ερώτηση που σας απασχολεί στους ειδικούς συνεργάτες γιατρούς του mylook.gr ή μοιραστείτε μαζί μας την προσωπική σας εμπειρία.

Θα χαρούμε να λάβουμε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιεχόμενο του site μας που θα μας βοηθούσε να παρέχουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες και πληροφορίες στην παρέα που έχει δημιουργηθεί και μεγαλώνει καθημερινά!

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας