Κυριακή 23 | 01 | 2022

123

 
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Μπήκα τυχαία στο portal σας και θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: Είμαι 29 ετών και έχω μικρό στήθος αλλά δεν τολμώ να πάρω την απόφαση για επέμβαση και σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποιους άλλους τρόπους αύξησης π.χ. χάπια που υπόσχονται αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων. Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας και αν έτυχε να ακούσετε κάτι γι' αυτά τα procuves. Σας ευχαριστώ.

Συνήθως αυτού του τύπου οι θεραπείες είναι αναποτελεσματικές και κυρίως επικίνδυνες. Άγνωστης προέλευσης ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές πρέπει να αποφεύγονται!!

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το άρθρο για τα ενθέματα βλαστοκυττάρων στο στήθος: Πότε πιστεύετε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος και με ποιο τρόπο? Εννοώ χειρουργικά η ενέσιμα? Να σημειώσω ότι η ηλικία μου είναι 25 χρονών.Ευχαριστώ.

Αγαπητή φίλη. Όπως θα διάβασες και στο άρθρο η μέθοδος αυτή βρίσκεται ακόμα στο δοκιμαστικό στάδιο. Οπότε είναι φυσικό να μην μπορεί να δοθεί μια ασφαλής ιατρική απάντηση στο ερώτημά σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις προς το παρόν είναι να καταφύγεις σε μια δοκιμασμένη μέθοδο ή να κάνεις υπομονή μέχρι η μέθοδος αυτή να πιστοποιηθεί επίσημα ως ενδεδειγμένη λύση.

Φιλικά, η συντακτική ομάδα του mylook.gr

 
Γεια σας! Είμαι 21 και το πρόβλημα μου είναι το άσχημο σχήμα που έχει το στήθος μου. Έχει μικρή βάση δηλαδή υπάρχει κενό ανάμεσα στους μαστούς, μυτερό σχήμα που κοιτάζει προς τα κάτω, είναι αρκετά βαρύ αν και είναι μικρό και οι θηλές είναι σχεδόν επίπεδες. Θα με ενδιέφερε να κάνω πλαστική και θα ήθελα να ξέρω αν βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία, αν είναι εφικτό να αποκατασταθεί και τι κόστος θα έχει η επέμβαση που χρειάζομαι. Ευχαριστώ!

Η ισορροπία στο σχήμα και στο μέγεθος των μαστών σας μπορεί να αποκατασταθεί χειρουργικά. Η ακριβής χειρουργική μέθοδος που θα γίνει θα αποφασιστεί μετά από κλινική εξέταση που πρέπει να γίνει. Η ηλικία σας δε δημιουργεί πρόβλημα διότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών σας. Το κόστος της επέμβασης καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Υπολογίστε περίπου 4.500 με 5.000 €.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να κάνω πλαστική στήθους και η αλήθεια είναι ότι έχω ενημερωθεί πολύ γύρω από το θέμα. Αυτό όμως που έχω σαν απορία ακόμα, είναι σχετικά με το αποτέλεσμα των ενθεμάτων. Έχω αποφασίσει για το στρογγυλό σχήμα, και θα ήθελα να μάθω τις εξής λεπτομέρειες: 1) Είναι το ίδιο με το moderate plus που μου ανέφεραν? 2) Υπάρχει περίπτωση η γιατρός μου (που είναι επιμελήτρια πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο της πόλης μου)να κάνει κάποιο ιδιαίτερο λάθος και να προκύψει ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα? το ρωτάω, μιας και ο δεύτερος πλαστικός που επισκέφτηκα (ίσως ο καλύτερος στην πόλη) μου τόνισε πολύ την εμπειρία του κάθε γιατρού και με τρόμαξε λίγο!! και 3) Η τιμή της επέμβασης είναι 2600Ε, σε κλινική. Μήπως είναι πολύ χαμηλή και πρέπει να ανησυχώ? Επίσης, η διάμετρος του θώρακά μου(κάτω ακριβώς από το στήθος, είναι 70cm. τα 325cc είναι πολλά? Να προτιμήσω τα 300cc? Ευχαριστώ πολύ?

Αγαπητή φίλη είστε πολύ αγχωμένη για την επέμβαση. Το moderate plus είναι τύπος ενθέματος (ανάλογα με την εταιρία) που μπορεί να είναι και στρογγυλό και να δείχνει την προβολή του ενθέματος. Το μέγεθος καθορίζεται από το ήδη υπάρχον μέγεθος του στήθους σας και όχι μόνο από τη διάμετρο του θώρακά σας. Θα πρέπει να εμπιστευθείτε το γιατρό που επιλέξατε και να καθορίσετε μαζί του το μέγεθος και τον τύπο του ενθέματος. Το κόστος για το ζεύγος ενθεμάτων είναι 800 – 1000€ ανάλογα με την εταιρία.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας είμαι 24 χρονών και έχω μικρό στήθος. Δε θέλω να κάνω πλαστική στήθους και άκουσα στην τηλεόραση ότι έχει βγει μια μέθοδος που παίρνουν λίπος από άλλη περιοχή του σώματος σου και το τοποθετούν στο στήθος αν και δεν μεγαλώνει αρκετά. Μπορεί αυτό να γίνει?? Είναι πιο επικίνδυνο από τα ενθέματα σιλικόνης? Σας ευχαριστώ πολύ.

Η μέθοδος αυτή δεν είναι καινούργια αγαπητή φίλη. Δεν έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα γιατί ούτε μεγάλο μέγεθος μπορεί να δώσει ούτε ομοιόμορφο. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι σταδιακά το λίπος απορροφάται. Τα ενθέματα σιλικόνης σήμερα δεν είναι επικίνδυνα. Μήπως πρέπει να ενημερωθείς καλύτερα;

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Ονομάζομαι Κατερίνα και ενδιαφέρομαι να μάθω πόσο θα κοστίσει μια επέμβαση ανόρθωσης στήθους . Το στήθος μου είναι σχετικά μικρό και δέχομαι συνεχώς σχόλια από το σύντροφο μου ότι είναι μικρό και ότι πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει νωρίτερα ότι μπορεί ένα μέρος της σεξουαλικής ζωής ενός ατόμου να βασίζεται σε αυτό.

Αγαπητή Κατερίνα, η απόφαση αύξησης στήθους με ενθέματα σιλικόνης πρέπει να είναι δίκη σου απόφαση και να την κάνεις για τους σωστούς λόγους. Το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται στα 4.500€ - 5.000€.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Καλησπέρα σας, θα ήθελα απλά να ρωτήσω, τι θα μου κοστίσει μια επέμβαση για ανόρθωση στήθους. Είμαι 37 ετών και το στήθος μου θεωρείται πλούσιο – μεγάλο. Λόγω της προηγούμενης εγκυμοσύνης μου όμως έχει υποστεί χαλάρωση. Δικαιολογείται τέτοιου είδους επέμβαση από την ασφάλεια του ΙΚΑ ή εν τη αύτη περιπτώσει ,πως καλύπτεται, ή ακόμα τι θα μου κοστίσει; Ευχαριστώ.

Στην περίπτωσή σου χρειάζεται σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους. Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και κοστίζει περίπου 5.000€ σε ιδιωτική κλινική. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τα έξοδα ιδιωτικής κλινικής.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν έχω θηλές. Μπορώ να αποκτήσω με την πλαστική χειρουργική; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να σε βοηθήσει στη λύση του προβλήματός σου. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες όμως προτού σου απαντήσω. Τι εννοείς λέγοντας ότι δεν έχεις θηλές; Υπάρχει εισολκή θηλών, υπάρχει θηλαία άλως ή θα γίνει επανακατασκευή θηλών όπως στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή; Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Είμαι 48 ετών και το πρόβλημά μου είναι ότι οι θηλές μου είναι σχεδόν επίπεδες. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημά μου και πόσο στοιχίζει μαζί με την ανόρθωση στήθους. Σας ευχαριστώ πολύ.

Με μια μικροεπέμβαση οι θηλές σου μπορούν να διορθωθούν. Η ανόρθωση στήθους μπορεί να γίνει είτε με την τοποθέτηση ενθέματος είτε με χειρουργική αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος. Η μέθοδος εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης και το μέγεθος του στήθους. Ανάλογα είναι και το κόστος της επέμβασης (περίπου 4.000-5.000€)

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Το πρόβλημά μου είναι ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκτός του ότι το στήθος μου πρήστηκε υπερβολικά, απέκτησε και ραγάδες. Όταν γέννησα και μου ήρθε το γάλα μετά από 20 ημέρες το γάλα μου άρχισε να ελαττώνεται και το στήθος μου έχει μαλακώσει υπερβολικά. Θα επανέλθει στην προηγούμενη μορφή του ή αυτό που έπαθα είναι η λεγόμενη χαλάρωση του στήθους και μόνο με επέμβαση μπορώ να το επαναφέρω;

Μετά από την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία υπάρχει διαταραχή στο μέγεθος του στήθους που σταδιακά επανέρχεται σε διάστημα 6 μηνών περίπου. Αν έχει περάσει αυτό το διάστημα και το στήθος σας δεν έχει επανέλθει ίσως έχει χαλάρωση. Ο τρόπος αντιμετώπισης θα εξαρτηθεί από το βαθμό της χαλάρωσης.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός

123
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.